Dansk i Australien

Når man rejser rundt i Australien i længere tid er der ting man kan komme til at savne hjemmefra som f.eks. rugbrød, lakrids eller sild, men fortvivl ikke.

Rugbrøds blandinger til bag selv kan købes i IKEA. De har ligeledes et helt godt udvalg af hjemligt slik. Lurpak smør kan man købe i de fleste supermarkeder som ligeledes ofte også har et udvalg af Haribo på hylderne. ALDI har liverwurst som kommer ganske tæt på leverpostej og der findes også et godt udvalg af danske oste. Har du ikke mod på at bage rugbrød selv så kig efter Helgas som laver ganske udemærket Rye Bread og de har også rye toast.

Sild har jeg før haft problemer med at finde, men det er muligt hos tyske og italienske supermarkeder at finde marinerede sild som kommer tæt på dem vi kender fra Glyngøre. Der skulle være et sted i Canberra hvor man kan købe danske sild.

Snaps og Gammel Dansk kan man være heldig at finde i bottle shop kæden Dan Murphys. De har ofte også et udvalg af danske øl, men hvorfor dog drikke det hjemmelige når Australien har så meget pragtfuldt øl?

Skulle det gå helt galt med afsavn af de danske specialiteter kan du tjekke udvalget hos Danish Nordic som importerer danske varer til Australien og er det op mod juletid har Den Danske Kirke i Sydney, Brisbane og Melbourne også masser af danske godter på programmet.

Frank Andersen

Mere end 20 rejser til Australien. Forfatter til En bog om Bilkøb i Australien. Kørt over 60.000 km. i Australien.

Skriv et svar eller en kommentar

Instagram
RSS
Follow by Email