AktueltByvandringer

Spændende byvandring i Sydney og omegn

Sydney er en nem by at komme rundt i. Mange af de store seværdigheder ligger inden for et forholdsvis lille område, så det er let at komme rundt til fods. Skal du på tværs af byen gøres dette lettest med tog og med Sydneys nye sporvogne. Busserne er også ok at komme rundt med, omend det tager lidt mere tid at sætte sig ind i ruter og tidspunkter end med toget.

Circular Quay

Circular Quay, Sydney

Circular Quay ligger meget centralt i Sydney. Herfra har du udsigt til flere af byens attraktioner. Det er herfra færgerne afgår til bl.a. badebyen Manly som ligger i den nordlige del af havnen, godt en ½ times sejlads væk.

Ude til venstre har du The Rocks og Sydney Harbour Bridge. Skråt under broen ligger Milson Point med Luna Park og North Sydney Olympic Pool, et skønt kvarter med gode pubber, caféer og restauranter. Til Højre ligger Sydney Opera House og overfor Operahuset på den anden side af havnen ligger Taronga Zoo. Til venstre for Operahuset, dog ude af syne, ligger Royal Botanic Garden som ligger ud til havnen. Den Botaniske Have er en skøn oase på en varm sommerdag og herfra er der en fantastisk udsigt over havnen.

Start på din byvandring tidligt om morgenen og tag en flaske vand med på turen. Brug f.eks. formiddagen på at udforske området i og omkring The Rocks. Gå en tur over Sydney Harbour Bridge og tag en tur op i pylonen og nyd den fantastiske udsigt over havnen og byen. Du kan nu fortsætte over broen og gå en tur i området under broen på den nordlige side hvorfra der ligeledes er et godt kig til Sydneys skyline. I kvarteret langs med broen er der masser af skønne caféer hvis du trænger til en god kop kaffe eller en lille snack før turen fortsætter.

Operahuset og Botanisk have & Wooloomooloo

Når du kommer tilbage over broen så passér trapperne der fører tilbage til The Rocks og fortsæt ned til Cahill Walk Way og følg vejen over broen. Du går nu ovenpå Circular Quay Train Station og får endnu en fantastisk udsigt over havnen, broen og Operahuset. For enden af broen fører en elevator ned til pladsen foran Circular Quay og turen kan nu passende fortsætte ud til Opera Huset. Gå mellem de imponerende ‘sejl’ og betragt de smukke klinker bygningen er belagt med. De blev produceret i Höganäs i Sverige, og der er mere end 1 million af dem! Gå på opdagelse inde i foyeren og nyd den rå og enkle arkitektur. Her er også dejligt svalt, så en kærkommen lejlighed til at køle lidt af før turen fortsætter. Til højre for Opera Huset går der en sti igennem Botanisk Have så du har havnen på din venstre side og haven på din højre. Følger du stien hele vejen rundt kommer du til Mrs Macquaries Chair. Det er herfra de mange fantastiske billeder af Opera Huset med Sydney Harbour Bridge i baggrunden er taget. Fortsætter du yderligere kommer du forbi ‘Andrew (Boy) Charlton Pool’ en af Sydneys mange pools med udsigt til Garden Island, Sydney maritime havn som strækker sig ned forbi Woolloomooloo, et gammelt pakhus som i dag er omdannet til dyre mondæne lejligheder. Når du når ned til pladsen foran Woolloomooloo (Finger Wharf) finder du Bells Hotel, en klassisk australsk pub, hvor der kan nydes en kold øl eller vand ude foran, med en formidabel udsigt over denne del af havnen. Lidt længere nede af Finger Wharf finder du Harrys Meals De Wheels som serverer traditionelle australske pies med mos og ærter. Har du ikke allerede spist er det et oplagt sted at fylde depoterne før turen går videre.

Følger du vejen fra Finger Wharf langs med vandet kommer du ned mod Garden Island, men så langt skal du ikke. Lige hvor bugten begynder at runde ud mod Graden Island skal du gå til højre ad Brougham Street og umiddel bart derefter til venstre op ad trapperne ‘McElhone Stairs’ til Victoria Street som er en af gaderne i Sydneys Kings Cross område. I Victoria Street finder du et bredt udvalg af hoteller og backpacker hostels og de skønneste små caféer og streetfood restauranter. Gå igennem området op til Macleay Street og gå til højre. Et stykke oppe drejer vejen skarpt til højre og på venstre side af vejen ligger der en hyggelig plads med det ikoniske El-Alamein springvand.

Kings Cross

Darlinghurst Road er hovedgaden ned igennem Sydneys Kings Cross som er kendt for sit meget kulørte natteliv. Her finder du en broget forsamling af pubber, natklubber og stripperbarer liggende dør om dør med butikker der sælger rejser, souvenirs og fast food, og det er også her du finder Royal Copenhagen Ice Cream som er en kæde af isbutikker som blev startet af en dansker for mange mange år siden. Tidligere fandt du blonde skandinaviske piger i Karoline forklæder som bagte vafler og langede isvafler over disken. I dag er de fleste af pigerne af orientalsk oprindelse og kender ikke sammenhængen mellem Danmark og iskagerne.

Chinatown, Darling Harbour & Barangaroo

Når du er færdig med at gå rundt i gaderne i Kings Cross kan du tage toget tilbage til Martin Place eller Town Hall station i Sydney. Nu er dagen så nok også ved at være gået, så måske du trænger til at hvile benene til endnu en tur i morgen, men er du frisk på mere vil jeg foreslå at stå af toget ved Town Hall Station og gå gennem China Town ned til Paddys Market og herfra videre til Darling Harbour. Her finder du bla. ‘Chinese Garden of Friendship’ og indkøbscenteret Harbourside. Turen tilbage op i byen går over Pyrmont Bridge som er en gammel svingbro, og lige efter broen passerer du ‘SEA LIFE Sydney Aquarium’ hvor du bl.a. kan se hajer på helt nær hold. Er du fortsat frisk på flere oplevelser går du til venstre efter Pyrmont Bridge og følger vejen ud til Barangaroo Reserve, en af de nyeste attraktioner i Sydney. Barangaroo er en sandstens park som ligger helt ud til vandet og herfra er der den fineste udsigt over Sydneys indre havn, altså havnen som ligger på den anden side af Sydney Harbour Bridge.

Hvis du er med så langt har du nu fortjent en god middag og en kold øl eller et forfriskende glas kold hvidvin. Dagens tur har taget dig til nogle af de seværdigheder Sydney har at byde på og bragt dig helt tæt på det som er med til at forme Sydney. Men Sydney har meget meget mere at byde på, og der er nok at tage fat på. Uanset vejret er der noget for enhver smag, og det er kun dig selv og den tid du har til rådighed der sætter grænserne for hvad du når at opleve.

Er du på rundrejse i Australien med mig som rejseleder skal jeg nok sætte et program sammen der passer dig så du får set så meget af Sydney som det er muligt med den tid der er til rådighed. Det er muligt at tilkøbe ekstra dage i Sydney og enten hyre mig til at tage dig yderligere rundt eller få mig til at lave nogle forslag til ture på egen hånd, som tilgodeser dine ønsker.

Frank Andersen

Mere end 29 rejser til Australien siden 1989 Forfatter til "Bilkøb i Australien", "Working Holiday i Australien" og romanen "Under Sydkorset: Emilys Perspektiv". Kørt over 75.000 km. i Australien i bil. Freelance rejseleder på rundrejser i Australien og certificeret "Aussie Specialist" gennem Tourism Australia.

Skriv et svar eller en kommentar

Instagram
RSS
Follow by Email