BlogWorking Holiday

Om at søge arbejde i Australien

Der er mange der drømmer om at tage til Australien for at arbejde i en kortere eller længere periode, men hvordan finder man lige en arbejdsgiver? Nogle rejser afsted på egen ‘lykke og fromme’, nogle har måske nogle gode kontakter fra venner der tidligere har været afsted, og nogle føler sig bare ikke trygge hvis ikke alt er klar og parat til dem når de ankommer. Sådan er vi så forskellige.

Drømmen om at komme til at arbejde i Australien

Indledning

Nu vil jeg helt se bort fra hvilket visum man rejser på, for det er naturligvis dit eget ansvar at have arbejdstilladelsen på plads førend du tager afsted, men tager du afsted på et Woking Holiday Visum (alder 18 – 35 år) kan du lige læse artiklen Working Holiday ABC som er en guide der hjælper dig i gang med det praktiske.

Du bør naturligvis have gjort dig nogle tanker om inden for hvilke faggrupper du ønsker at søge arbejde, hvilke kvalifikationer, evt. certificeringer og autorisationer det kræver, og ikke mindst hvor i Australien du kunne tænke dig at arbejde.

Faggrupper

De typer arbejde der oftest spørges om er:

  • Landbrugsarbejde
  • Dyrlæge/veterinær sygeplejerske
  • Sygeplejerske/Sundheds Assistent (SSA)
  • Pædagog og børnepasning
  • Aupair
  • Håndværksfag, f.eks. Tømrer, Snedker, Klejnsmed, Blikkenslager, m.m.
  • Mekaniker
  • Café/Barista/Bar/Hospitality arbejde

Nogle af ovenstående grupper er lettere at finde arbejde i end andre. Nogle stiller større krav til sprog, kendskab til lokale regler, mange års erfaring, osv., imens andre ‘bare’ stiller krav til at du er dygtig/lærenem inden for dit område.

For mange af ovenstående områder er der virksomheder i Danmark og/eller Australien der har specialiseret sig i at hjælpe Danskere i gang med et arbejde Down Under, så her tilbydes en pakke som kan inkludere rejse, bolig i starten, hjælp til papirarbejde, bank og skatte nummer (Taxfile Number) og en navngiven arbejdsgiver evt. med en midlertidig eller tidsbegrænset kontrakt.

Af disse firmaer kan bl.a. nævnes:

Andre jobportaler

Ønsker du at arbejde med malkekvæg giver denne hjemmesidehjemmeside et overblik over ledige stillinger i branchen, fordelt pr. stat.

Se også denne Facebook side og den tilhørende hjemmeside.

Harvest Trail Information Services er en officiel Facebook gruppe som formidler farm jobs rundt omkring i Australien. Disse jobs er alle kvalificerende til at forlænge dit Working Holiday visum hvis du opfylder 88 og 179 dages kravene. (Se ligeledes deres hjemmeside).

Alle kan da selv kontakte et Vikarbureau!

Mere end ‘blot’ vikarbureauer

Alle kan da selv kontakte et Vikarbureau!” Ja, men nogle af ovenstående firmaer er mere end ‘blot’ et vikarbureau. De hjælper dig i gang med tilladelser, bank og skat, evt. et sted at bo til en start, m.m. og du har dem ‘i ryggen’ hvis der skulle blive behov for hjælp imens du er afsted, og så er det ikke alle som selv kan overskue alt det der skal til for at komme til Australien for at arbejde, så know-how, viden og erfaring er en ydelse man gerne betaler for for tilgengæld at komme hurtigt og let i gang.

Øvrige artikler

Læs også nogle af de andre artikler jeg har skrevet omkring arbejde i Australien, Farm Work in Australia, Klædt på til arbejde og Working Holiday ABC.

Er du kommet til Sydney for f.eks at arbejde som håndværker kan du læse artiklen om lejeboliger.

Læs også denne artikel på ATO’s (Skattestyrelsen i Australien) hjemmeside som forklarer om de forskellige tax rates, fradrag, rettigheder, m.m. som du har som backpacker på et Working Holiday visum.

Frank Andersen

Mere end 29 rejser til Australien siden 1989 Forfatter til "Bilkøb i Australien", "Working Holiday i Australien" og romanen "Under Sydkorset: Emilys Perspektiv". Kørt over 75.000 km. i Australien i bil. Freelance rejseleder på rundrejser i Australien og certificeret "Aussie Specialist" gennem Tourism Australia.

Skriv et svar eller en kommentar

Instagram
RSS
Follow by Email