AktueltRejsen Rundt

Rejsen til Australien

Går turen til Australien for første gang er der nogle overvejelser man bør gøre sig. Det er en lang tur, mindst 22-23 timer hvis man flyver direkte med kun et flyskift. Hvor starter din rejse i Danmark? Bor du forholdsvis tæt på Kastrup Lufthavn eller skal du flyve, med færge eller en længere bus eller togtur for at komme til det første udgangspunkt. Skal der planlægges overnatning i København eller skal du blot meget tidligt op?

Valg af flyselskab

Der er mange veje at flyve til Australien, og mange forskellige billetter at vælge imellem. Priserne afspejler oftest også den service man ønsker og antallet af mellemlandinger, og tid ved hver mellemlanding man kan forvente. Nedenfor har jeg listet nogle af de selskaber der flyver dig så direkte som muligt fra København til enten Sydney, Melbourne, Adelaide, Brisbane og Perth som er de mest gængse destinationer.

DestinationViaSYDMELADLBRIPERCNSCBRDRW
Singapore AirlinesSingapore*******
Thai AirwaisBangkok****
QatarDoha*******
Etihad AirwaysAbu Dhabi**
EmiratesDubai****
Air IndiaDelhi****
Air ChinaBeijing******
SYD=Sydney – MEL=Melbourne – ADL=Adelaide – BRI=Brisbane – PER=Perth – CNS=Cairns – CBR=Canberra – DRW=Darwin

Stopover/Mellemlanding

Netop fordi det er en lang flyrejse kunne det være en god ide at lave et stop over for at dele turen op. Varigheden er igen afhængig af hvor længe man samlet er afsted, men 1-2 døgn giver mulighed for at opleve lidt ekstra og få sovet i en rigtig seng før turen atter går videre. Tal med dit rejse bureau og hør hvad de kan tilbyde, eller tjek med flyselskabet som ofte har nogle fordelagtige stop over pakker tilgængelige.

Komfort på flyrejsen

En flyvetur på 20-30 timer sætter sine spor på kroppen, men der er mange ting man selv kan gøre for at gøre turen mere behagelig. Jeg medbringer altid et sæt hovedtelefoner med støjreducering. de giver en væsentlig bedre lyd år jeg ser film eller lytter til musik, men mest væsentligt lukker de megen af baggrundsstøjen ude og gør det lettere at sove. Ligeledes medbringer jeg også et par hyggesokker, sovebriller og en oppustelig hovedpude og sørger for at mit tøj ikke er for stramt. Jeg lytter oftest til musikken på flyet, men engang imellem tager jeg musik med på min telefon. Jeg er ikke god til at læse når jeg flyver, men lytter gerne til en lydbog (som jeg så falder i søvn til). Det er en god ide at pakke en lille taske med de ting du ønsker let adgang til på flyrejsen. Hovedtelefoner, USB kabler til opladning af telefon/tablet, sovebriller, hovedpude, bog, blyant/kuglepen, hyggesokker, tandbørste, kam/hårbørste, vaskeklud, etc.
Jeg bestiller altid en plads ud mod midtergangen og prøver så vidt muligt at finde en plads hvor der er mulighed for at strække benene lidt mere. Desværre er det ikke så let længere at få lov til at sidde ved en nødudgang da man er begyndt at tage ekstra betaling for disse pladser, men engang imellem har man lov at være heldig. Ligeledes er det en luksus at flyve med et halvtomt fly så man får mulighed for at ligge ned og sove henover 2-3 pladser

Mad og drikke ombord

Mad og drikkevarer ombord på flyet

De fleste flyselskaber serverer god og lækker mad på de lange rejser. Jeg ved godt der er delte meninger om dette emne, men jeg er nu stort set meget godt tilfreds med den forplejning der gives. Har du behov for en særlig diæt skal du oplyse dette til rejse bureauet eller flyselskabet i god tid før din rejse. Du har oftest også mulighed for selv at bestille dette ved login på flyselskabets hjemmeside. Der plejer også at være et godt udvalg af drikkevarer og snacks som bliver tilbudt flere gange undervejs, eller man kan selv henvende sig til personalet hvis der er noget man lige mangler. Det kan godt sommetider være lidt udfordrende at spise ombord på et fly, især hvis man som jeg har lange ben og i forvejen sidder lidt trængt i sædet.

Ankomst til Australien

Når du lander i Australien skal du først igennem paskontrollen (Immigration) hvor de tjekker dit pas og dit visum. Herfra går det videre til bagageudleveringen og endelig til bagage kontrollen. Det er nu det er vigtigt at du har udfyldt dine indrejse papirer korrekt i forhold til evt. medbragte fødevarer, kontantbeholdning, m.m.
Hvad skal der så ske nu? Står familie og venner og venter med flag ude i ankomst terminalen, Skal du videre med din gruppe/rejseleder, Skal du videre med fly indenrigs i Australien, skal du have udleveret en lejet bil eller går turen ind til hotellet med taxa eller offentlig transport? Måske er den videre transport allerede arrangeret af rejsebureauet, men det er altid en god ide at undersøge mulighederne der er i den lufthavn du ankommer til. Jeg plejer altid at downloade oversigtskort når jeg ankommer i en ny lufthavn, og ellers er det bare at henvende sig til Informationen i lufthavnen. De hjælper dig gladeligt videre.

Vær opmærksom ved indenrigsflyvninger

Skal du på din rejse flyve indenrigs i Australien skal du være opmærksom på at den indtjekkede baggage oftest ikke må veje mere end 20 kg hvor flyselskabet du kom til Australien med typisk tillader 23 – 33 kg. Det kan hurtigt medføre nogle komplikationer og ekstraudgifter som man ikke havde regnet med.

Har du brug for at leje en bil, hæve kontanter? Skal du have fat i et lokalt SIM-kort til din telefon eller tablet? Læs flere gode artikler her på bloggen så du føler dig godt klædt på til din tur til Australien

Frank Andersen

Mere end 29 rejser til Australien siden 1989 Forfatter til "Bilkøb i Australien", "Working Holiday i Australien" og romanen "Under Sydkorset: Emilys Perspektiv". Kørt over 75.000 km. i Australien i bil. Freelance rejseleder på rundrejser i Australien og certificeret "Aussie Specialist" gennem Tourism Australia.

Skriv et svar eller en kommentar

Instagram
RSS
Follow by Email