AktueltOm Australien

GST refund, få momsen retur

Har du været i Australien i mindre end 60 dage og har du købt et produkt som har en værdi på min. Aud $300, kan du få GST (australsk moms 10%) refunderet ved udrejse fra Australien.

Du kan få refunderet GST hvis:

  • Du har købt produkter som koster mere end Aud $300 i en butik.
    F.eks, hvis du har købt flere produkter fra samme butik, selv ved forskellige køb, og varerne koster samlet minimum Aud $300.
  • Du har den originale Tax Invoice for de købte produkter. (Bed butikken om en særskilt Tax Invoice. Kasse bonen er ikke nok).
  • Du selv har betalt for produkterne
  • Du bærer eller medbringer tingene ombord på flyet (håndbaggage), medmindre der er tale om ting der overstiger størrelsen for Carry On baggage og selskabet kræver dem tjekket ind med baggagen. (F.eks et surfbræt)
  • Du kan præsentere faktura, produkter, pas og boarding pass til TRS personalet
  • Du kan udfylde en refunderingsformular ved TRS skranken i lufthavnen senest 30 minutter før planlagt afgang.

I Adelaide Airport foregår dette som selvbetjening efter at have passeret Immigration. Skranken finder du til venstre for indgangen i International delen af lufthavnen. Udfyld formularen, vedlæg fakturaer og skriv navn og adresse på en kuvert som det hele lægges i før det lægges i postkassen.

Jeg modtog mit GST refund ca. 2 uger efter hjemkomst, og 14 dage senere modtog jeg en kuvert med kvittering for refunderingen.

Læs mere om GST refund her :

https://www.abf.gov.au/entering-and-leaving-australia/tourist-refund-scheme

Frank Andersen

Mere end 29 rejser til Australien siden 1989 Forfatter til "Bilkøb i Australien", "Working Holiday i Australien" og romanen "Under Sydkorset: Emilys Perspektiv". Kørt over 75.000 km. i Australien i bil. Freelance rejseleder på rundrejser i Australien og certificeret "Aussie Specialist" gennem Tourism Australia.

Skriv et svar eller en kommentar

Instagram
RSS
Follow by Email