Forskellen på ETA og eVisitor visum

Der kan ansøges om flere forskellige typer af visum når du rejser til Australien. Skal du på ferie, forretningsrejse, studie eller besøg hos venner eller familie, og vil dit ophold ikke varer længere end tre måneder, kan du vælge mellem et eVisitor– eller et ETA visum.

Søg dit visum online

Hvad er et ETA visum (Subclass 601)?

Forkortelsen ETA står for Electronic Travel Authority. En ETA visum er derfor en elektronisk rejsetilladelse, også kaldet et e-visum, der kan sammenlignes med ESTA i USA og eTA i Canada. ETA er en autorisation og ikke et dokument. Det betyder, at der ikke er anbragt papirdokument eller stempel i passet. I stedet modtager ansøgeren, når den er godkendt, en digital bekræftelse på, at rejsen kan finde sted. Når ETA er blevet godkendt, kan den rejsende tjekke ind til en rejse til Australien.

Ansøgningsproceduren for ETA afhænger af den rejsendes nationalitet. Det samme gælder omkostningerne ved at ansøge om en ETA. Ansøgningsproceduren er dog altid online.

Hvad er et eVisitor visum (Subclass 651)?

eVisitor visum minder meget om ETA. eVisitor visummet er også en elektronisk rejsetilladelse eller et e-visum. Det betyder at ansøgningsproceduren også foregår online, og at eVisitor ikke er påført passet. Kravene og gyldighedsperioden er også nøjagtig de samme som for ETA.

Både ETA og eVisitor kan bruges som turist- eller business visum. De eneste forskelle mellem en eVisitor og en ETA er de accepterede nationaliteter, de forskellige ansøgningsprocedurer og forskellene i ansøgningsgebyrer.

Frank Andersen

Mere end 25 rejser til Australien siden 1989 Forfatter til En bog om Bilkøb i Australien. Kørt over 60.000 km. i Australien. Rejseleder for rundrejser i Australien.

Skriv et svar eller en kommentar

Instagram
RSS
Follow by Email