Rejsen Rundt

Mobiltelefon og data

Hvordan forholder jeg mig lige til mobil telefoni og data i Australien?

Medbringer du din mobil telefon til Australien kan du med fordel anvende et lokalt SIM kort og dermed ringe til lokale priser. De fleste abonnementer tilbyder forskellige ‘Plans’ i forhold til antal tale minutter, Internationale opkald, SMS og data pakke. Alt efter hvor længe du er i Australien og hvor du befinder dig kan der være fordele og ulemper ved de forskellige abonnementer ligesom der kan være stor forskel på dækning.

Som danskere er vi meget forvente da vi fra vores danske udbydere er vant til nærmest ubegrænset tale og data, så mødet med de Australske udbydere kan komme som lidt af en overraskelse for os.

De fleste mobil pakker kører månedsvis. Nogle tilbyder rool-over (hvilket betyder at ubrugte ydelser overflyttes til næste periode), og nogle tilbyder forskellige bonusser som belønning for loyalitet.

Nogle abonnementer er kun til data og anvendes f.eks. i tablets og til mobile hotspots, hvilket kan være en fordel hvis man bruger Internettet meget.

Før du vælger udbyder skal du gøre op med dig selv om du kun skal anvende din mobil i storbyer eller om du skal have maksimal dækning på rejsen rundt i Australien, inklusiv outback’en.

Gældende for alle abonnementer er at SIM kortet skal aktiveres før det kan anvendes, og til dette skal du bruge pas og kørekort til at identificere dig selv. Dette gælder også ved taletidskort. Køber du dit SIM kort fra en af udbydernes forretninger kan de oftest tilbyde at registrere kortet for dig.

SIM kort kan købes i lufthavnen ved ankomst, i udbyder butikker, supermarkeder, kiosker og tank stationer.

Top udbyderne hedder bla:

  • Telstra
     – Er det mest anbefalede selskab med bedste dækning Australia wide.
  • Optus
  • Virgin
  • Boost
  • ALDI Mobile

samt en masse mindre selskaber.
Du kan finde links til de forskellige selskaber her.

For de fleste udbyderes vedkommende kan du vælge om der automatisk skal toppes op eller om du vil købe pakker til påfyldning af telefoni og data.

Nedenstående grafik viser eksempler på forskellige ‘Plans’, her fra udbyderen ALDI Mobile.

ALDI Mobile
ALDI Mobil

ALDI Mobile plans
ALDI Mobile plans

International

Har du behov for at ringe hjem til f.eks. fastnet telefoner er det en god idé at vælge et abonnement med International Calls. Bruger du derimod web baserede løsninger som WhatsApp, Messenger, SnapChat og Skype skal du vælge abonnemet med megen data.

I dette indlæg kan du bl.a. læse om:

WIFI og Hotspots

Heldigvis er udbredelsen af WiFi og hotspots stor i Australien, selv når man kommer længere væk fra byerne. Det sparer en del på omkostningerne til data på mobilen. Er man langt væk fra storbyer er det en god skik at spare på sit forbrug på et lånt WiFi da hastigheder og båndbredde ikke altid er de bedste.
De fleste kæde restauranter tilbyder WiFi, men igen kan der være mange om at anvende det så anvend det kun til at sende og modtage e-mails.

Spar på din data

Det anbefales at automatisk opdatering af telefon, tablet og computer deaktiveres og først slås til igen når man er i større byer med god dækning, og så dræner du heller ikke din bærbare med en større Windows opdatering.
Ligeledes er det en god idé at deaktivere synkronisering så de 100vis af billeder ikke uploades efterhånden som du tager dem.

Frank Andersen

Mere end 29 rejser til Australien siden 1989 Forfatter til "Bilkøb i Australien", "Working Holiday i Australien" og romanen "Under Sydkorset: Emilys Perspektiv". Kørt over 75.000 km. i Australien i bil. Freelance rejseleder på rundrejser i Australien og certificeret "Aussie Specialist" gennem Tourism Australia.

One thought on “Mobiltelefon og data

Skriv et svar eller en kommentar

Instagram
RSS
Follow by Email