Hvad må jeg medbringe?

Har du set Border Patrol på TV? En udsendelse fra Australien der handler om hvad man gør for at beskytte Australien imod illegal immigration, narko smugling og vigtigst af alt, indførelse af kritiske fødevarer som i værste fald kan være med til at skade det Australske landbrug og naturen.

Før du ankommer til Australien får du udleveret et Incoming Passenger Card (IPC) af flypersonalet. Dette skal udfyldes på tro og love, og er et juridisk gældende dokument. Giver du ikke korrkte oplysninger på dette kort kan du risikere ikke at blive lukket ind i landet, eller forkerte oplysninger om fødevarer kan medføre konfiskation og udstedelse af bøder.

Ovenstående er et aftryk af bagsiden af kortet, og det er især her du skal være særlig opmærksom på om der svares ‘Yes’ eller ‘No’. Som der står i beskrivelsen, er du usikker så sæt kryds i ‘Yes’.

På denne side kan du downloade en beskrivelse af hvad du ikke må medbringe.

Deres parole er, kan det puttes i munden er det en fødevare og er du i tvivl er det bedre at spørge. Må du ikke have det med ind i landet tager de det fra dig, og ellers får du lov at beholde det.

På denne side kan du søge på forskellige fødevarer og se om du må medbringe dem eller ej.

Historien om et æble til $200 aud

For en del år siden overværede jeg hvordan en svensk turist fik en bøde på $200 AUD fordi hun havde glemt hun havde et æble i sin håndbagage. Æblet havde hun fået på flyet som en del af et måltid, men da hun ikke kunne spise det valgte hun at tage det med sig for at det ikke skulle gå til spilde. Der blev gjort et stort drama ud af det. De sagde til hende at hun havde haft mulighed for at deklarere det eller smide det ud i en af de mange opsatte affalds spande i lufthavnen. Hun sagde at hun naturligvis var ked af at hun havde glemt at hun havde æblet i sin taske og at hun straks ville smide det ud, men til det svarede de hende at det allerede var for sent.

Jeg hører mange sjove historier om hvad folk ‘siger’ de har fået med igennem kontrollen, men er du i tvivl er det bare at deklarere det, og så lade dem om at vurdere om du må få det med videre ind i landet.

I min optik er der kæmpe forskel på at have glemt et æble i håndbagagen og så have en kuffert fuld af ferske fødevarer som man ikke har deklareret. Men regler er nu engang regler, og der er vel ingen grund til at din første handling i et andet land er en kriminel handling.

Frank Andersen

Mere end 25 rejser til Australien siden 1989 Forfatter til En bog om Bilkøb i Australien. Kørt over 60.000 km. i Australien. Rejseleder for rundrejser i Australien.

Skriv et svar eller en kommentar

Instagram
RSS
Follow by Email