Blog

Hvad må jeg medbringe?

Har du set Border Patrol på TV? En udsendelse fra Australien der handler om hvad man gør for at beskytte Australien imod illegal immigration, narko smugling og vigtigst af alt, indførelse af kritiske fødevarer som i værste fald kan være med til at skade det Australske landbrug og naturen.

Ved ankomst

Før du ankommer til Australien får du udleveret et Incoming Passenger Card (IPC) af flypersonalet. Dette skal udfyldes på tro og love, og er et juridisk gældende dokument. Giver du ikke korrekte oplysninger på dette kort kan du risikere ikke at blive lukket ind i landet, eller forkerte oplysninger om fødevarer kan medføre konfiskation og udstedelse af bøde.

Ovenstående er et aftryk af bagsiden af kortet, og det er især her du skal være særlig opmærksom på om der svares ‘Yes’ eller ‘No’. Som der står i beskrivelsen, er du usikker så sæt kryds i ‘Yes’.

På denne side kan du downloade en beskrivelse af hvad du ikke må medbringe.

Deres parole er, kan det puttes i munden er det en fødevare og er du i tvivl er det bedre at spørge. Må du ikke have det med ind i landet tager de det fra dig, og ellers får du lov at beholde det.

På denne side kan du søge på forskellige fødevarer og se om du må medbringe dem eller ej.

Se Australian Border Force hjemmeside for yderligere oplysninger.

Cigaretter

Der må medbringes 1 pakke cigaretter med op til 25 stk. Derudover må der medbringes en åbnet pakke cigaretter med op til 25 stk, men der skal være taget af pakken!

For øvrige regler omkring tobaksvarer og alkohol er det en god idé at undersøge hvilke regler der gælder på afrejsetidspunket.

Sild, remoulade, ristede løg og sovsekulør

Jeg medbringer næsten altid madvarer på mine rejser til Australien. Det er typisk ting som er særligt danske, som jeg ved min familie sætter stor pris på. Jeg deklarerer altid hvad jeg medbringer på det gule indrejsekortog har aldrig haft problemer. Husk blot, ingen hjemmelavede ting, f.eks frikadeller eller rugbrød.

Receptpligtig- og håndkøbsmedicin

Du må medbringe receptpligtig medicin svarende til 3 måneders forbrug. Få evt. lavet et medicinpas og/eller en udtalelse fra læge eller hospital på engelsk, som beskriver hvilke medikamenter du har brug for og hvorfor. Undersøg også med dit rejseforsikringsselskab hvordan de dækker, evt. i forbindelse med lægebesøg i Australien med henblik på udstedelse af recepter i Australien.

Håndkøbsmedicin må medbringes i rimelige mængder, men det er min erfaring at det meste er almindeligt tilgængeligt i de fleste chemist butikker (Matas lignende butikker) som ligger i de fleste byer. Chemist Warehouse er en af de store landsdækkende kæder.

Almindelig forekommende håndkøbsmedicin kan også købes i supermarkeder, bla. Coles og Wollworth, og ofte til priser langt under priserne i Danmark, f.eks Paracetamol produkter som Panadol (Panodil).

Medbringer du medicin du er i tvivl om du kan tage med ind i landet, deklarer det på indrejsekortet og lad det være op til myndighederne.

Tjek reglerne for medicin på Australian Border Force hjemmeside.

Historien om et æble til $200 aud

For en del år siden overværede jeg hvordan en svensk turist fik en bøde på $200 AUD fordi hun havde glemt hun havde et æble i sin håndbagage. Æblet havde hun fået på flyet som en del af et måltid, men da hun ikke kunne spise det valgte hun at tage det med sig for at det ikke skulle gå til spilde. Der blev gjort et stort drama ud af det. De sagde til hende at hun havde haft mulighed for at deklarere det eller smide det ud i en af de mange opsatte affalds spande i lufthavnen. Hun sagde at hun naturligvis var ked af at hun havde glemt at hun havde æblet i sin taske og at hun straks ville smide det ud, men til det svarede de hende at det allerede var for sent.

Jeg hører mange sjove historier om hvad folk ‘siger’ de har fået med igennem kontrollen, men er du i tvivl er det bare at deklarere det, og så lade myndighederne om at vurdere om du må få det med videre ind i landet.

I min optik er der kæmpe forskel på at have glemt et æble i håndbagagen og så have en kuffert fuld af ferske fødevarer som man ikke har deklareret. Men regler er nu engang regler, og der er vel ingen grund til at din første handling i et andet land er en kriminel handling.

Frank Andersen

Mere end 29 rejser til Australien siden 1989 Forfatter til "Bilkøb i Australien", "Working Holiday i Australien" og romanen "Under Sydkorset: Emilys Perspektiv". Kørt over 75.000 km. i Australien i bil. Freelance rejseleder på rundrejser i Australien og certificeret "Aussie Specialist" gennem Tourism Australia.

Skriv et svar eller en kommentar

Instagram
RSS
Follow by Email