Rejsen Rundt

Om at køre bil i Australien

Australien er et stort land, større end Europa, så det er en god idé at planlægge rejseruter hjemmefra og danne dig et indtryk af hvor langt du egentligt skal køre. Det er rarere at køre kortere dags ture frem for at skulle skynde sig igennem, bare for at nå det hele. Mange steder i Australien behøver du ikke tilbagelægge mere end 150 – 200 km. om dagen. Dette er især på østkysten fra Cairns ned til Sydney og Melbourne og videre op til Adelaide. Resten af Australien kan du godt indstille dig på at skulle køre væsentligt længere, men så kan man jo tage en hvile/opleve dag mere indimellem.

I dette indlæg kan du bl.a. læse om:

Sikker kørsel

Gældende for alle stater og territorier i Australien kører man i venstre side af vejen. Dvs. at rattet så sidder i høje side, modsat af hvad vi er vant til i Danmark. Du skal altid medbringe dit danske kørekort og det tilrådes ligeledes at du også medbringer et Internationalt Kørekort som du kan købe på Borgerservise for 25 kr.

I Australien kører man i venstre side og rattet sidder i højre side
I Australien kører man i venstre side og rattet sidder i højre side

Jeg vil anbefale at man sætter sig ind i færdselsregler i Australien (Australian Road Rules) selvom de på de fleste punkter minder om vores.

Følg de andre i trafikken

Hvis man følger de andre billister kan det ikke gå helt galt. Jeg syntes at rundkørsler var det mest udfordrende , især når der ikke var andre biler, og højresving som modsat vores er ‘det store sving’.

Vær opmærksom på modkørende trafik på øde strækninger som f.eks. mellem Darwin og Perth. Her kører der mange turister i lejede campervans og nogle glemmer helt de skal køre i den anden side af vejen når der ikke er anden trafik. Der skiltes flere steder i Northern Territory og det nordvestlige Western Australia med at køre i venstre side af vejen.

Hold til venstre i Australien
Hold til venstre i Australien

Frank Andersen

Mere end 29 rejser til Australien siden 1989 Forfatter til "Bilkøb i Australien", "Working Holiday i Australien" og romanen "Under Sydkorset: Emilys Perspektiv". Kørt over 75.000 km. i Australien i bil. Freelance rejseleder på rundrejser i Australien og certificeret "Aussie Specialist" gennem Tourism Australia.

Skriv et svar eller en kommentar

Instagram
RSS
Follow by Email