AktueltOm AustralienRejsen Rundt

Før rejsen til Australien

Der er mange ting du skal have styr på før og i forbindelse med din rejse til Australien. I artiklen nedenfor har jeg samlet nogle af de punkter der oftest stilles spørgsmål omkring og i artiklen henviser jeg generelt til at søge informationen selv da reglerne for de forskellige emner ændrer sig over tid.

Vaccination

Der kræves som sådan ikke nogle vaccinationer for at rejse ind i Australien, men du bør altid have en gældende Stivkrampe vaccination.

Er din rejse i forbindelse med rejse i andre lande skal du naturligvis sørge for at søge information omkring vaccinationer til disse lande også.

Se information hos Statens Serum Institut eller tal med din egen læge.

Visum

Der er ikke noget der hedder ‘Visa on Arrival’ ved indrejse i Australien for danske statsborgere, så sørg for at ansøge om dit visum i god tid før din rejse. Dit visums gyldighed regnes fra den dag du indrejser i Australien.

For at kunne rejse ind i Australien skal du have et gyldigt visum. Se eksempler på de mest almindelige visa nedenfor.

  • Turistvisum – Ophold op til 3 måneder af gangen i en 12 måneders periode. Arbejde er ikke tilladt.
  • Working Holiday Visum – Ophold op til 12 måneder med mulighed for at forlænge 2 gange. Arbejde er tilladt
  • Studie Visum – Giver ret til at studere i den ansøgte periode.

Læs om de forskellige Visa typer og ansøg her på den officielle hjemmeside.

Rejseforsikring

Du bør tegne en rejseforsikring som dækker dig under din rejse til Australien. For kortere rejser kan du være dækket af en Årsrejseforsikring, typisk tegnet gennem dit eget forsikringsselskab, men ved længere rejser skal man tegne en forsikring til den konkrete rejse. Det kan f.eks. være Europæiske Rejseforsikring, Gouda eller Kompas, men der findes mange andre.

Tag en snak med dit forsikringsselskab eller et Rejseforsikringsselskab om vilkår, muligheder og priser i henhold til den rejse du planlægger. Der skal evt. forsikres for farlig sport eller lignende.

Valuta/betalingskort

I Australien hedder møntfoden Australsk Dollar AUD (Dollar & cent. 100 cent = 1 Dollar) og 1 AUD modsvarer ca. 5 DKR.

Aktuel vekselkurs

De fleste steder i Australien kan der betales med VISA og Master Card, men det er praktisk at have et mindre beløb i kontanter. Kontanter kan med fordel trækkes i en hæveautomat (ATM), f.eks i lufthavnen ved ankomst, eller udbetales i et supermarked i forbindelse med indkøb.

I øvrigt er det en rigtig god idé at rejse med mere end 1 kreditkort i tilfælde af man mister et kort eller det skulle blive spærret. (Opbevar aldrig kreditkortene sammen!)

VÆR OPMÆRKSOM PÅ! Planlægger du f.eks. at skulle købe en bil i Australien eller andet som koster mange penge, skal du være opmærksom på at du ikke må medbringe mere end det der svarer til $10.000 AUD (~50.000 Dkr.) i kontanter (uanset valuta), uden at deklarere og redegøre for beløbet ved indrejse. Rejser I 2 eller flere gælder beløbet pr. person der indrejser.

Kørekort/Internationalt kørekort

I Australien kan du køre på dit almindelige Kategori B kørekort, men det anbefales at medbringe et Internationalt Kørekort da dette kan være et krav ved f.eks billeje. Et Internationalt Kørekort kan bestilles på Borgerservice.

Vær opmærksom på at nogle stater i Australien kræver du konverterer dit danske kørekort til et Australsk hvis du har fast bopæl i staten i mere end 3 måneder.

Vær ligeledes opmærksom på at du ikke lige umiddelbart kan køre med dit danske lastbil eller bus kørekort i Australien. Har du behov for dette er det din pligt selv at tjekke op på reglerne.

Læs mere om Internationalt Kørekort.

Rejse med medicin

Har du behov for at medbringe medicin til dele eller hele dit ophold i Australien er det vigtigt du sætter dig ind i reglerne på området. Tal med egen læge eller hospital, også i forhold til udstedelse af evt. medicinpas, og tag ligeledes en snak med luftfartsselskabet hvis det eksempelvis er medicin som skal opbevares på køl under flyveturen til Australien.

Læs mere om MEDICIN PÅ REJSEN på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Øvrigt

Her finder du en liste over øvrige artikler der er værd at læse i forbindelse med planlægning af din rejse til Australien:

Frank Andersen

Mere end 29 rejser til Australien siden 1989 Forfatter til "Bilkøb i Australien", "Working Holiday i Australien" og romanen "Under Sydkorset: Emilys Perspektiv". Kørt over 75.000 km. i Australien i bil. Freelance rejseleder på rundrejser i Australien og certificeret "Aussie Specialist" gennem Tourism Australia.

Skriv et svar eller en kommentar

Instagram
RSS
Follow by Email