AktueltRejsen Rundt

Gratis camper parkering omkring Sydney

Rejser du rundt i en camper og vil du gerne opleve Sydney, kan det være problematisk at finde en (gratis) parkeringsplads hvorfra man let kan komme ind til byen. Parkeringsmulighederne er blevet skærpet voldsomt inden for de seneste 10-12 år, dels fordi de omkringboende ikke vil ha at der parkeres/camperes i deres nærområde, men også fordi parkering som sådan er blevet big business.

Et ofte stillet spørgsmål

Gratis parkering af bil og camper er et ofte stillet spørgsmål i diverse grupper på bla. Facebook, og ofte spørges der direkte til at få lov at parkere/campere/overnatte hos private, hvilket jeg personligt syntes virker påtrængende da man ikke kender disse mennesker men gerne vil udnytte deres evt. gæstfrihed.

Der findes masser af campingpladser omkring Sydney med gode forbindelser med offentlig transport til city. Det koster, men det må så være en del af den omkostning som er forbundet med den rejse man foretager.

Gratis parkering i Sydney

Der skulle umiddelbart være gode muligheder for at campere gratis i forstaden Alexandria som ligger nær lufthavnen.

En blok op fra Bourke Road på hjørnet af Maddox Street er en fremragende campingpark Perry Park. Det har alle de faciliteter, en rejsende leder efter i byen. Fantastisk sted at parkere din campervan gratis i Sydney! Der er gratis BBQ , 24-timers toiletter og brusere. Tjek også de fantastiske indendørs og udendørs basketballbaner.

Parkering ved strandene

Glem alt om at parkere i nærheden af Bondi- eller Coogee Beach, da det vil koste mange penge at parkere din campervan. “Officielt” må du ikke parkere din autocamper gratis i Sydney ved strandene. Hvis du tager til Bondi, får du en bøde. Denne regel gælder også for de fleste andre strande. Men du vil måske udforske Maroubra Beach? Du kan bruge en af de bagvedliggende gader i nærheden (f.eks. inden for 500 m) til at parkere din campervan. Du kan stadig surfe og have det sjovt, men med gratis parkering! Bemærk, at der også er en direkte bus ind til Sydney via Bondi Junction eller i kombination med sporvognen som kører helt til Circular Quay via Central Station.

Parkering ved Coogee Beach

Vi ser ofte nogle få mennesker, der har lejet en campervan i Sydney og parkeret tæt på Coogee Beach. I den sydlige ende af stranden er der masser af heldagsparkering. Oftest ses listige autocampere parkeret deroppe natten over! Bemærk det er ulovligt at overnatte lige ved stranden. Du vil måske prøve en af sidegaderne (500 m væk) til at parkere din campedrvan gratis i Sydney!

Camping app

For det øvrige Australien er der god hjælp at hente i appen Wikicamps Australia. Læs mere på deres hjemmeside hvor du også finder download links til Android og iOS.

Frank Andersen

Mere end 29 rejser til Australien siden 1989 Forfatter til "Bilkøb i Australien", "Working Holiday i Australien" og romanen "Under Sydkorset: Emilys Perspektiv". Kørt over 75.000 km. i Australien i bil. Freelance rejseleder på rundrejser i Australien og certificeret "Aussie Specialist" gennem Tourism Australia.

Skriv et svar eller en kommentar

Instagram
RSS
Follow by Email