ByvandringerRejsen RundtSydney

Sydney i 1 uge

Hvad kan jeg opleve i Sydney hvis jeg har 1 uge til min rådighed? Med lidt planlægning kan man nå temmelig meget, men gør lige op med dig selv hvor dine hovedinteresser ligger.

  • Centrum af Sydney (CBD)
  • Strande (Bondi og Manly)
  • Oplevelser med børn
  • Parker og oaser
  • Gå/trave ture i og omkring Sydney
  • Spise og drikke

Hoved attraktioner

I Sydney er der et par hoved attraktioner som er svære at overse. Her tænker jeg naturligvis på Harbour Bridge, Sydney Opera House, Sydney Tower, Darling Harbour, Barangaroo og Luna Park.

At gå henover Sydney Harbour Bridge får en til at føle sig ydmyg. Und dig selv at tage en tur op i pylonen og nyd udsigten over havnen. På vejen ned kan du se en film om opførelsen af broen som er vældig interessant.

Nede til venstre, når du har krydset broen, finder du Luna Park. En fin lille forlystelses park som oser af nostalgi. I området omkring broen finder du også et bredt udvalg af pub’er, caféer og restauranter, og går du ned under broen er her også den skønneste udsigt til Sydney’s skyline, Operahuset og færgeterminalen Circular Quay.
Oppe i centrum af byen kan du komme op i Sydney Tower. Ikke helt billigt, men absolut pengene værk, og sikke dog en udsigt man har fra ‘toppen’ af Sydney. Her kan du også se ned på Darling Harbour som i dag mest er shopping, men den huser også Chinese Garden of Friendship som republikken Kina skænkede Sydney i anledning af koloniens 200 års fejring i 1988. Dengang opførte man også Sydney Monorail som fik lov at bestå i 25 år, men blev pillet ned igen i 2013. Der er meget delte meninger om hvorvidt den skulle bestå eller pilles ned, men for turisterne i Sydney var den absolut en oplevelse værd.
Barangaroo Reserve som stod færdigt i 2015 er Sydney seneste vartegn og er absolut en tur værd. Tag mad og drikke med og nyd udsigten over havnen fra en af de mange bænke eller store blokke af sandsten som parken er opført af.
Sidst men ikke mindst er en tur ud til Sydney Opera House et must. Igen føler man sig ydmyg når man står helt tæt på og ser hvordan skallerne der danner Operahuset rejser sig mod himlen. Og det fact at huset er tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon skulle nok også kunne gøre en stolt

Mere Sydney

Men der er naturligvis meget mere til Sydney end det der lige umiddelbart falder dig i øjnene. Der er et væld af parker i og omkring Sydney. Små og store grønne oaser hvor man kan søge hen for lidt skygge eller for at komme lidt væk fra byens larm og mange mennesker.

Botanisk have ligger dejligt ud til havnen og det er herfra man får det meget berømte kig til Harbour Bridge med Operahuset i forgrunden. Her finder du ligeledes et stort udvalg af australske træer, planter og blomster.

Hyde Park er en af de andre skønne parker, og her kommer mange for at nyde deres frokost pause og slappe lidt af inden de atter skal tilbage på kontoret.

The Rocks

The Rocks som ligger i området mellem Circular Quay og Harbour Bridge rummer nogle af Sydney’s ældste huse. Her finder du også et stort udvalg af butikker og det store udendørs marked The Rocks Market.

The Rocks i Sydney
The Rocks

Museer

Sydney rummer naturligvis mange museer og er gode at besøge når det er for varmt at opholde sig udendøre eller når det regner.
Min personlige favorit er The Powerhouse Museum som ligger i Darling Harbour. Et teknisk og naturhistorisk museum i samme bygning. Kan kun anbefale at sætte et par timer af til et besøg her.

Strande omkring Sydney

Sydney er kendt for sine mange strande. Bondi Beach er vel nok den de fleste har hørt om og muligvis også Manly Beach som ligger på nordsiden af havnen, ½ times sejlads med færge fra Circular Quay.

Syd for Bondi finder du ligeledes strandene Tamarama, Bronte, Clovelly, Coogee, Maroubra og Malabar.

Nord for Sydney finder du bl.a. strandene Freshwater, Curl Curl, Dee Why, Fishermans, Collaroy, Narrabeen, Turimetta, Warriewood og Mona Vale.

Her kommer knap så mange turister så det er her de lokale tager hen for at bade og surfe. Du finder også et væld af hyggelige caféer og restauranter ved disse strande.

Vær opmærksom når du bader!

Vær opmærksom når du bader ved Sydney’s strande. Bad kun mellem flagene og bad gerne hvor der også er andre ude at bade. Tjek om der er en livredder til stede og tag advarsler og gode råd til efterretning. Desværre er der mange der drukner hvert år, og mange af dem er turister.

Dyreparker

Vil du ud og møde nogle af de dyr Australien er så kendt for kommer du ikke uden om et besøg i dyreparkerne.

Featherdale Wildlife Park
Featherdale Wildlife Park

Frank Andersen

Mere end 29 rejser til Australien siden 1989 Forfatter til "Bilkøb i Australien", "Working Holiday i Australien" og romanen "Under Sydkorset: Emilys Perspektiv". Kørt over 75.000 km. i Australien i bil. Freelance rejseleder på rundrejser i Australien og certificeret "Aussie Specialist" gennem Tourism Australia.

Skriv et svar eller en kommentar

Instagram
RSS
Follow by Email