ByvandringerOm Australien

Forslag til spisesteder i Melbourne, Hobart og Brisbane

Ligegyldigt hvor man rejser i Australien finder man gode spisesteder med mad fra mange forskellige lande, oftest tillagt lidt australsk, om ikke andet, via råvarerne som oftest er lokalt produceret. Denne artikel bringer et par spisesteder jeg selv kan anbefale i Melbourne i Victoria, i Hobart på Tasmanien og Brisbane i Queensland. Jeg har desværre ikke tilbragt lige så megen tid i ovenstående byer som jeg har i Sydney og Adelaide, så oversigten er lille men til gengæld er det nogle rigtig gode spisesteder.

I dette indlæg kan du bl.a. læse om:

Melbourne

Melbourne er en livlig og mangfoldig by, der er kendt for sit levende madscene og spisesteder i verdensklasse. Byen tilbyder en bred vifte af kulinariske oplevelser, der spænder fra trendy caféer og casual spisesteder til fine dining-restauranter.

Melbourne er berømt for sin kaffe, og cafékulturen er en vigtig del af byens identitet. Her kan man nyde en lækker kop kaffe på en af de mange hyggelige caféer og opleve den passion, der går ind i at lave den perfekte bryg.

Byen er også kendt for sin etniske mangfoldighed, og man kan finde en bred vifte af internationale køkkener. Fra autentiske italienske trattoriaer til autentiske kinesiske dim sum-restauranter og livlige indiske gadekøkkener – Melbourne har noget for enhver smag.

For madentusiaster er der en række kulinariske markeder spredt rundt omkring i byen, hvor man kan udforske lokale fødevareprodukter, friske råvarer og unikke retter. Queen Victoria Market er et af de mest populære markeder, der tilbyder alt fra fersk fisk og skaldyr til frugt og grøntsager samt et bredt udvalg af internationale delikatesser.

Melbourne har også en levende bar- og pubscene, hvor man kan nyde et godt udvalg af øl, vin og håndværkscocktails. Byen har et væld af trendy barer og hyggelige pubber, der er perfekte til en afslappet aften med venner eller en romantisk middag.

Alt i alt er Melbourne et paradis for madelskere. Byen tilbyder en imponerende blanding af kvalitetsrestauranter, unikke spiseoplevelser og en spændende gastronomisk scene, der fortsætter med at udvikle sig og overraske besøgende med nye kulinariske eventyr.

Yarra River flyder smukt gennem Melbourne og byder på et væld af spændende restauranter.

Young & Jackson er en solid klassisk pub beliggende på hjørnet overfor Federation Square og Flinders Street Station, kun et langt stenkast fra Yarra River. I gadeplan finder du den traditionelle pub med udskænkning og servering af counter meals. Menuen består af de velkendte pub retter og jeg har nydt godt af både Bangers & Mash, en lille frokost steak med salat til eller en omgang wedges med sweet chilli sauce i forbindelse med en hurtig frokost og en lille tår øl.

I forbindelse med en rundrejse jeg afviklede for en gruppe på 24 danske gæster i februar måned arrangerede jeg middag for en stor del af gruppen, og vi blev anvist en spisesal for os selv ved siden af køkkenet på 1. sal, lige rundt om hjørnet fra baren. Der blev bestilt klassikere fra menukortet og der var ikke lang ventetid til trods for at der var pænt besøgt i de øvrige spisesale. Jeg kastede mig over den klassiske Chicken Parmi, som var både stor og veltilberedt.

The Elephant & Wheelbarrow som ligger i Bourke Street på hjørnet af Exhibition Street er også en klassisk og velbesøgt pub med de klassiske pub retter på menuen. De huser ligeledes pubben i underetagen og har restaurant på første sal. Har holdt et par afslappede frokostmøder her og mødt venner til en tår øl og middagsmad. Her er generelt travlt på alle tider af deres åbningstider og det anbefales at bestille bord hvis man er mere end 2 ude for at spise.

Bala’s St Kilda er en lille indisk restaurant som hovedsageligt leverer mad ud af huset, men der er et par borde indenfor hvis man ønsker at spise på stedet. Konceptet er enkelt; du vælger brune eller hvide ris og op til 3 forskellige retter på tallerkenen. Alle retter er veltillavet indiske retter som dufter og smager himmelsk. De fleste retter er godt krydrede og giver den indre varme.

Der er pænt og rent i restauranten og betjeningen er god og hurtig. Jeg har spist her et par gange og et par gange har jeg hentet maden og spist nede ved stranden eller en af Saint Kilda’s mange parker. Portionerne er store og priserne meget anstændige. 

Woodfrog Bakery St Kilda ligger ud til Barkly Street, lidt nord for enden af Ackland Street. Woodfrog er et velbesøgt bageri og de serverer en fantastisk brunch hvor du enten sidder indenfor og kan følge med i brød produktionen eller sidder udenfor på den lille plads foran butikken. Jeg spiste her første gang for mange år siden, hvor jeg boede hos en Airbnb vært på den modsatte side af vejen. Jeg lægger gerne vejen forbi når jeg er i Melbourne og har afviklet et par brunch møder på stedet. Deres priser er i den høje ende, men retfærdiggøres af deres fantastiske kaffe og nybagte brød, som kan duftes på lang afstand af butikken. At dømme på det antal kunder der kommer forbi på en dag er stedet meget populært.

Hobart

Hobart, hovedstaden i Tasmanien, byder på en unik madoplevelse set fra et restaurant- og spisestedsperspektiv. Byen er kendt for sin blomstrende madscene, der er præget af lokale råvarer og en passion for bæredygtighed.

Hobart har en stærk forbindelse til havet, og det afspejler sig i byens kulinariske tilbud. Fisk og skaldyr spiller en vigtig rolle på mange restauranter, hvor man kan smage friskfanget fisk og delikate skaldyrsspecialiteter. Der er også mulighed for at opleve en række fremragende seafood-restauranter langs havnefronten, der serverer alt fra østers og rejer til friskhummer og abalone.

Byen er også berømt for sin farm-to-table bevægelse, hvor lokale producenter og landmænd spiller en vigtig rolle. Mange restauranter i Hobart værdsætter bæredygtighed og arbejder tæt sammen med lokale landmænd for at tilbyde friske, økologiske råvarer. Der er også flere gårde og marker i nærheden af Hobart, hvor man kan besøge og plukke sin egen frugt og grøntsager.

Hobart har et væld af caféer, der serverer specialkaffe og lækre brunchretter. Man kan nyde en afslappet atmosfære, mens man prøver forskellige håndværkskaffevarianter og smager på unikke, lokale retter.

Byen er også vært for det berømte Salamanca-marked hver lørdag, hvor besøgende kan opleve et bredt udvalg af friske råvarer, delikatesser og håndværk. Markedet er et populært mødested for madentusiaster og en fantastisk mulighed for at prøve lokale specialiteter og snakke med producenterne.

Alt i alt tilbyder Hobart en spændende blanding af friske råvarer, seafood-specialiteter og bæredygtige madoplevelser. Byens restaurant- og spisesteds scene er et perfekt eksempel på den australske hengivenhed over for lokale produkter og kulinariske kreativitet.

Salamanca med Mount Wellington i baggrunden

Phat Fish ligger ud til Salamanca Place side om side med et stort udvalg af restauranter. Jeg var ude for at finde et sted at spise med 5 af mine rundrejse gæster, og da det var en travl aften på grund af en igangværende stor sejlskib festival med deltagende skibe og besætninger fra mange lande, heriblandt Danmark, var der ikke mange steder at vælge imellem. Vi spottede et selskab på 6 som var ved at bryde op, så vi stod på spring til at overtage deres bord. Vi sad en stund og kiggede ubeslutsomt på menuen uden at finde inspiration, men så faldt blikket på nabobordet hvor kæmpe fade med alt godt fra havet blev serveret. Et hurtigt prik på skulderen, og herren jeg havde ulejliget pegede på menuen og sagde på tysk, at han så frem til at smage på herlighederne. Jeg takkede ham på tysk og han lyste helt op 🤗. Alle var enige om at vi bestilte 2 fade til deling og vi gik i baren for at hente drikkevarer og bestille maden som vi skulle vente 45 minutter på. Det var en lun aften, så tiden gik hurtigt og så blev der serveret 2 kæmpe fade på vores bord. Der var grillet og røget laks, marinerede rejer, østers, paneret fisk, muslinger, fiske tacos, salt og peber blæksprutter, lækre dips, m.m., og der var rigeligt med mad til alle. Jeg fik ekstra østers da de ikke faldt i alles smag, og de var super friske og ualmindeligt velsmagende. Alle var efterfølgende enige om at denne restaurant havde været en kæmpe oplevelse!

Post Street Social ligger overfor midtermolen ved Salamanca. Det er en moderne pub agtig restaurant med gode klassiske retter på menuen.

Bestilling af mad og drikkevarer i baren og en hurtig servering af maden til trods for det var en travl aften. Store flotte og velanrettede portioner med rigeligt mad til ok priser.

Thai Lao Isann er en Thai restaurant som ligger ud til Salamanca Square, en lille plads lidt tilbagetrukket fra Salamanca Place, hvor man finder en lille håndfuld restauranter. 

Vi var gået ud for at spise lidt tidligt, da byen var travl de dage vi besøgte den. Vi fik hurtigt et bord ude med kig over pladsen og blev præsenteret for et menukort med et stort udvalg af klassiske thai retter. Jeg bestilte en grøn karry med skaldyr med et glas lokal Tasmansk hvidvin til. Igen kom der kæmpe portioner og jeg kunne ikke spise op, til trods for at vi havde været tidligt oppe for at køre til Freycinet National Park og Wine Glass Bay, en tur der havde budt på gode vandreture i den billedskønne Tasmanske natur.

New Sydney Hotel er en klassisk pub med mange lokale gæster. God stemning og bartenderen var i en liga for sig selv. Vi ville gerne have spist her, men da vi var et større selskab, kunne de ikke finde plads til os samlet. Vi drak vores velfortjente øl, vin og vand efter en lang dagstur til Wineglass Bay og gik så ned på havnen for at finde et spisested, der kunne rumme os alle. Det lykkedes heller ikke, så vi delte os op i 3 grupper.

Pubben har et fint menukort med alle de klassiske pub retter plus lidt til. 

Brisbane

Brisbane, hovedstaden i Queensland, byder på en spændende og varieret madscene set fra et restaurant- og spisestedsperspektiv. Byen er kendt for sin afslappede atmosfære, kreative køkken og sin beliggenhed ved floden.

Brisbane har et rigt udvalg af restauranter og spisesteder, der afspejler byens multikulturelle mangfoldighed. Man kan finde alt fra autentiske asiatiske gadekøkkener til moderne australske fusion-restauranter. Byens kulturarv fra indfødte australiere og indvandrere fra forskellige lande bidrager til en spændende blanding af smag og krydderier.

Riverfront-området er en populær destination for madentusiaster i Brisbane. Her kan man nyde en fantastisk udsigt over floden, mens man spiser på trendy restauranter, der serverer alt fra friske skaldyr og sushi til saftige steaks og gourmetpizzaer. Der er også mange caféer og barer langs flodpromenaden, hvor man kan slappe af og nyde en afslappet atmosfære.

Brisbane er også kendt for sine livlige madmarkeder, hvor man kan opleve en overflod af friske råvarer, lokale specialiteter og street food. Eksempelvis kan man besøge Eat Street Northshore-markedet, der er kendt for sine farverige madboder og livemusik. Markedet er et paradis for street food-elskere, hvor man kan smage på alt fra tacos og burgere til koreanske grillspecialiteter og søde desserter.

Byen har også et blomstrende håndværksbryggeri- og vinproducentmiljø. Man kan udforske de mange bryggerier, vinmarker og vingårde i og omkring Brisbane, hvor man kan smage på lokalt producerede håndværksøl og prisvindende vine.

Alt i alt tilbyder Brisbane en spændende blanding af kulinariske oplevelser. Byen byder på alt fra flodbaserede spisesteder og trendy restauranter til madmarkeder og håndværksbryggerier. Den afslappede og venlige atmosfære i Brisbane gør det til en behagelig destination for madelskere, der ønsker at udforske en smagfuld side af Australien.

South Bank byder på smukke anlagte anlæg langs med Brisbane River som snor sig gennem byen.

Southbank Beer Garden ligger som navnet antyder i det skønne South Bank område langs bredden af Brisbane River. De har en kæmpe bar og et stort åbent køkken oppe bagved baren. Der er masser af udendørs siddepladser med en fin udsigt over South Bank og floden. Ud på aftenen når mørket falder på er der et smukt kig over på Brisbanes oplyste skyline.

Her finder du et velassorteret menukort med klassiske retter og nogle lidt mere utraditionelle. Der bliver taget bestilling ved bordet og drikkevarer henter man i baren. Selvom stedet var velbesøgt, blev maden serveret efter kort tid. Store flotte portioner og både fisk og steaks var stegt til perfektion og yderst velsmagende.

I forbindelse med min rundrejse i februar spiste jeg her 2 gange. Første gang med en mindre gruppe gæster, hvor vi egentligt var stoppet for at få en forfriskning, men vi blev gjort opmærksomme på at køkkenet snart ville lukke, så hvis vi skulle spise skulle vi skynde os at bestille. Det gjorde vi så, og det var super lækkert. På baggrund af denne oplevelse arrangerede jeg afskedsmiddag her for gruppen, efter et par nætter på K’gari (Fraser Island). Da vi var 25 mennesker, blev vi anvist et langbord oppe bag køkkenet, så vi kunne sidde og spise samlet og uforstyrret fra den høje musik i baren. Igen kom maden ind på stort set samme tid og alle var tilfredse med deres valg.

Vapiano Albert Lane er en italiensk restaurant i centrum af Brisbane. Her spiste jeg med min familie i forbindelse med en 6 ugers tur til Australien for år tilbage. Stedet var pænt besøgt og vi ventede ca. 20 minutter på et bord. Der var buffet med italienske retter og pizza, og for hvad det var, var det OK. Mine døtre syntes nok bedre om det end jeg gjorde, men vi blev alle mætte. 

Læs også

Læs ligeledes mine artikler Et udpluk af mine favorit spisesteder i Sydney og Gode spisesteder i Adelaide.

Frank Andersen

Mere end 29 rejser til Australien siden 1989 Forfatter til "Bilkøb i Australien", "Working Holiday i Australien" og romanen "Under Sydkorset: Emilys Perspektiv". Kørt over 75.000 km. i Australien i bil. Freelance rejseleder på rundrejser i Australien og certificeret "Aussie Specialist" gennem Tourism Australia.

Skriv et svar eller en kommentar

Instagram
RSS
Follow by Email