Rejsen Rundt

GPS i Australien

Kan jeg medbringe min egen GPS til Australien? Ja, men overvej lige om du kan købe australske kort til din nuværende GPS, hvad kortene evt. koster og hvad en ny GPS kan erhverves for i Australien.

Jeg har haft min egen Australske GPS, men det blev for besværligt at tage den med frem og tilbage i forhold til at anvende GPS’en i min smart phone. Jeg har i stedet købt en god mobilholder med sugekop til forruden eller instrument brættet, og den fylder ikke så meget, og skulle jeg glemme at tage den ud af leje bilen, er skaden ikke så stor.

I dette indlæg kan du bl.a. læse om:

Anvendelighed

Nu er det kun i storbyerne jeg finder GPS’en særligt anvendelig, ja nærmest uundværlig. Uden for byerne kan den give mig et fingerpeg om trafik og ankomst tider, men det er nok nærmere “nice to have” end “need to have”. Den er selvfølgelig også rar at have skulle man akut få brug for en tankstation og så selvfølgelig til planlægning af ruter og rejsetider.

GPS eller kortbog?

Du kan med fordel anvende din telefons GPS frem for at leje en GPS med din lejebil. Biludlejningsselskaberne tager ofte en mindre formue for deres ulejlighed. En klar fordel ved at anvende telefoner er at kortene altid er opdaterede og at du kan få live information omkring trafikale forhold i de større byer.

Kører du derimod langt uden for byerne og i outback’en, vil jeg til enhver tid anbefale at have en god kortbog med. Kortbøger fra f.eks. HEMA kan købes på de fleste tankstationer og road houses. Du kan også få gratis kort hos de fleste motor organisationer, hvis du har tegnet Roadservice med et af dem, f.eks. NRMA (NSW) eller RACQ (QLD).

Ønsker du at købe en GPS når du kommer til Australien kan dette gøres i f.eks. Harvey Norman og JB HI-FI elektronik butikker som findes i de fleste store byer.

Køb din GPS hos JB HI-FI logo
Køb f.eks. GPS fra JB HI-FI

Strøm til dine gadgets

Kører du rundt i egen bil så vær opmærksom på om mobilen kan lade når der ikke er tænding på bilen. Hold øje med at opladning af telefoner, powerbanks og andre gadgets ikke dræner din bils batteri. Det er surt at stå med en fuldt opladet telefon og en bil med fladt batteri. De fleste nyere biler har en anordning som gør at bilens batteri ikke kan aflades helt.

Frank Andersen

Mere end 29 rejser til Australien siden 1989 Forfatter til "Bilkøb i Australien", "Working Holiday i Australien" og romanen "Under Sydkorset: Emilys Perspektiv". Kørt over 75.000 km. i Australien i bil. Freelance rejseleder på rundrejser i Australien og certificeret "Aussie Specialist" gennem Tourism Australia.

Skriv et svar eller en kommentar

Instagram
RSS
Follow by Email