BlogRejsen Rundt

Coral Bay – Ningaloo Marine Reef

Ningaloo Marine Reef er et 280 km langt koral rev, halvvejs oppe af Western Australia’s kyst, 1.200 km nord for Perth. Revet adskiller sig fra typiske rev ved at ligge ved en vestvendt kyst. Tilgengæld er revet tilgængeligt for alle, idet der kan svømmes direkte ud på revet fra kysten, ca. 150-200 m.

Coral Bay & Ningaloo Reef Western Australia
Coral Bay & Ningaloo Reef Western Australia

Ningaloo, et vestvendt rev

Coral Bay ligger langt fra hovedvejen der går op langs kysten, og vejen derud er en mellem til god grusvej, når bare det er tørt. Selvom der kun er en vej ind og ud til Coral Bay er det en oplevelse værd. Der er ingen desideret by derude, men der ligger en Caravan Park og et Resort med retauranter og caféer, og så er der en flyveplads.

Campingpladsen i Coral Bay
Campingpladsen i Coral Bay

Aktiviteter ved Coral Bay & Ningaloo

Mange der tager op til Coral Bay for at slappe af, flyver ind fra Perth, eller som en del af en flyverundtur i Australien.
Der er masse af muligheder for at undersøge Ningaloo revet. Som sagt ligger revet meget tæt på land så man kan svømme derud og snorkle direkte på revet. Der er også en glasbundsbåd der sejler ud til revet og det giver en rig lejlighed til på nært hold at studere de bløde koraller der vokser herude, samt det rige udbud af forskellige farverige revfisk. Revet er også meget kendt for sin befolkning af Dugongs og Spermhvaler. For at få et godt kig på disse er det nødvendigt at stige til vejrs. Fra lufthavnen der ligger 1.5 km. fra resortet kan man komme op på en ½ times rundflyvning, og der er gode chancer for at se både hvaler og søkøer på en sådan tur. Booking af rundflyvning foregår nede ved stranden hvor der ligeledes er mulighed for at købe billetter til glasbunds båden, og leje snorkeludstyr.

Praktiske oplysninger og gode råd

Det er meget dyrt at overnatte i Coral Bay, men har man et telt med gør det det en del billigere. Dog kan man sagtens klare turen ud til Coral Bay og tilbage igen på en dag. Lige før vejen drejer fra til Coral Bay ligger der et Road House lige ud til landevejen. Lige overfor ligger der en campingplads hvor det er meget billigt at overnatte. Sætter man sit telt op her er det en god base for en tur ud til Coral Bay. I Road House caféen serveres der ligeledes en god Mixed Grill, en tallerken med grillede pølser, steak, bacon, m.m.

Brændstof er dyrt i Coral Bay
Brændstof er dyrt i Coral Bay

Husk at tanke

Husk at tanke op før turen ud til Coral Bay. Benzinen på Road House tankstationen kostede lidt over $1. Ude ved Coral Bay kostede den $1.30. Da det er dyrt at spise ude ved Coral Bay kan man med fordel købe ind i forvejen. Kommer man sydfra er Carnarvon et godt sted at proviantere. Carnarvon er det sidste billige sted når man drager nordpå indtil man når Port Hedland! Der er ingen grund til at købe vand idet der flere steder i WA er mulighed for at tappe vand direkte fra store vandboringer der ligger ud til hovedvejen.
Her kan du læse mere om Ningaloo

Relaterede artikler

Læs også artiklen om spøgelses byen Wittenoom.

Frank Andersen

Mere end 29 rejser til Australien siden 1989 Forfatter til "Bilkøb i Australien", "Working Holiday i Australien" og romanen "Under Sydkorset: Emilys Perspektiv". Kørt over 75.000 km. i Australien i bil. Freelance rejseleder på rundrejser i Australien og certificeret "Aussie Specialist" gennem Tourism Australia.

Skriv et svar eller en kommentar

Instagram
RSS
Follow by Email