Rejsen Rundt

Australien i 1 uge?

SPØRGSMÅL: Jeg har fået mulighed for at tage til Australien i en uge. Er dette for lidt tid, eller kan jeg nå at få noget ud af turen? Billetten går til Sydney.
SVAR: Umiddelbart lyder det af kort tid når man tager i betragtning hvor lang tid du er undervejs, men jeg vil give dig et par foreslog til hvad du kan nå at se.

Først vil jeg lige pointere at der ikke er den store forskel på om turen går til USA eller Australien. Den primære forskel ligger i flyveturen og prisen på billetten, men er det den tid man har til rådighed, ja hvorfor så ikke udnytte chancen at få Sydney med også.

Jetlag kan ikke helt undgås, men for at udnytte tiden bedst muligt er det et problem der skal tackles.
Med udgangspunkt fra Sydney vil jeg her foreslå nogle 1 dags ture som er rimelige overkommelige.

I dette indlæg kan du bl.a. læse om:

BLUE MOUNTAINS

Disse ture starter tidligt om morgenen og bringer dig op til Katoomba i The Blue Mountains uden for Sydney. Mange af turene gør holdt undervejs hvor der vil være mulighed for at se kænguruer som de lever ude i naturen. En af hovedattraktionerne i Blue Mountains er The Three Sisters som er en klippeformation med en aboriginal historie tilknyttet. Herfra er det muligt at foretage en kortere bushwalk hvor der er rig mulighed for at se mange af de forskellige arter af eukalyptus træer der findes i denne del af Australien. For enden af denne tur kører man op ad en stejl klippevæg i en lille skinnebane. Der er også mulighed for at nyde udsigten over kløften fra en svævebane der går tværs over kløften. Der er oftest mulighed for at spise frokost på et af de lokale spisesteder hvor der også er rig mulighed for at købe souvenirs. Bemærk at disse er adskillige billigere her end nede i Sydney. Der er mulighed for endnu en bushwalk, og en del ture afslutter med en kold øl på et Hotel der ligger direkte ud til en af de største kløfter heroppe. Turen hjem bruges af mange selskaber til at vise turistvideoer over andre attraktioner i Sydney og omegn. De fleste ture ender tilbage i Sydney ud under aftenen.

CANBERRA

Australien hovedstad Canberra ligger kun få timers kørsel syd for Sydney. Dette gør det muligt at tilbagelægge turen frem og tilbage på en lang dag. I Canberra er der mulighed for at se den nye og den gamle parlamentsbygning, hovedbiblioteket, retsbygningen, de forskellige landes ambassader og de forskellige krigs museer og mindesmærker. Igen benyttes megen af transporttiden på at vise turist videoer fra Australien.

VINDISTRIKTER

Et par timers kørsel nord for Sydney ligger Huntr Valley som er en af delstaten NSW’s bedre vindistrikter. Der er mulighed for at komme på en tur der besøger vingårde hvor der vil være rig lejlighed til at prøvesmage de forskellige vine. Nogle af arrangementerne afslutter med middag og underholdning på en af vingårdene.

Derudover er der masser af seværdigheder inden for rækkevidde af Sydney centrum

MANLY

Manly er en badeby man kan komme til med færge fra Circular Quay. Manly minder på mange måder om en sydengelsk badeby med palmer og en kridhvid strand der vender ud mod stillehavet. På dage med godt vejr er der fuldstændigt ufremkommelig på grund af de mange besøgende

CIRCULAR QUAY

Dette er omdrejningspunktet for mange af de attraktioner der er at finde i centrum af Sydney. Der er en fantastisk udsigt til Sydney Harbour Bridge og operahuset som er tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon. Det er her kontorfolket kommer for at holde frokostpause, og der er altid masser af underholdning at finde. Herfra er der ikke langt til The Rocks som hører til det oprindelige Sydney. Her finder du bygninger der er opført i årene efter koloniseringen i 1788. Der er heller ikke lang til Centre Point Tower der er et af Sydneys vartegn. Med sine knap 1.000 fod højde knejser tårnet side om side med imponerende skyskrabere. Tager man elevatoren op får man et fantastisk view over Sydney. Der er mulighed for at spise middag oppe i tårnet og samtidig nyde den fantastiske udsigt over Sydney. På den anden side af Bennelong Point, halvøen hvorpå operahuset ligger, finder du botanisk have. Haven løber langs med vandet, og fra den anden side af bugten finder du det perfekte spot for de berømte fotos af Operahuset med Harbour Bridge i baggrunden. Går du modsat Operahuset over under Sydney Harbour Bridge kommer du til Pier One og lidt længere endnu, til Sydneys nyeste attraktion, Barangaroo Reserve.

Fra Circular Quay kan man gøre en del udflugter med båd. Før nævnte jeg Manly, men knap så langt væk på den anden side af vandet ligger Taronga Zoo, Sydneys Zoologiske have. Oftest køber man færgebillet og entrebillet samlet i billetkontoret nede ved færgerne. Du kan også vælge at sejle til Darling Harbour der ligger på den vestlige side af Sydney. Her finder du masser af shopping, Chineese Garden, Powerhouse Museum, Sydney Aquarium, m.m. Når du skal tilbage til centrum kan du vælge at gå op igennem Sydneys China Town og forretningskvarteret ved Town Hall.
Sydney Explorer er en rød bus der kører rundt til alle de store seværdigheder. Man køber en billet af en eller to dages varighed, og så hopper man af og på alt efter hvilke steder der har sin interesse.

Hvorfor ikke også holde storbyferie i Sydney? Man behøver ikke at se hele Australien på én gang.

NATTELIV

Der er masser af natteliv i Sydney, uanset hvad der lyster dig. Spørg på hotellet eller find informationer hos turistinformationen. Ønsker du at overvære en forestilling i Operahuset er det en god ide at arrangere dette hjemmefra.

Dette er blot et lille udpluk af hvad du kan få 1 uge til at gå med. Hvorfor ikke også holde storbyferie i Sydney? Man behøver ikke at se hele Australien på én gang.

Frank Andersen

Mere end 29 rejser til Australien siden 1989 Forfatter til "Bilkøb i Australien", "Working Holiday i Australien" og romanen "Under Sydkorset: Emilys Perspektiv". Kørt over 75.000 km. i Australien i bil. Freelance rejseleder på rundrejser i Australien og certificeret "Aussie Specialist" gennem Tourism Australia.

Skriv et svar eller en kommentar

Instagram
RSS
Follow by Email