Rejsen Rundt

Wyndham og Five Rivers Lookout

Wyndham er en by med en udskibningshavn for kvæg. Den ligger i det nordlige Western Australia, lige der hvor 5 floder løber sammen og bliver til Cambridge Gulf. Faktisk er Wyndham den nordligste beliggende by i Australien. Lige på grænsen til The Kimberleys, nord for Kununurra, ca. 3200 km. nord for Perth og 480 km. vest for Darwin.

Er man på vej rundt om Australien er det ikke meget af en afstikker at køre op til Wyndham. Vejen derop er god, her kører jo mange roadtrains med kvæg der lastes på skibe og sendes levende til Japan. På vejen til Wyndham passerer man et skilt der viser vej til en rockpool, The Grotto, et bassin i en stenformation der er fuld af vand. Selve bassinet ligger nede i en kløft hvor der kun kommer sol ned et par timer om dagen, men hvis temperaturen er 35 grader eller mere, er det herligt at klatre ned og tage en forfriskende dukkert.

Lidt tættere på Wyndham kommer endnu et skilt der leder mod The Prison Tree. King River Boab Prison Tree er et Boab træ med en diameter på et par meter og som er hult indeni. I gamle dage brugte man træet til at spærre fanger inde i under transporten til Kununurra. Turen ind og ud tager et par timer på en middelgod vej.

Har man god tid bør man overnatte i Wyndham. Her er et lille hotel og en campingplads. Der er også mulighed for at foretage småindkøb, men priserne er høje. Det er meget billigere at handle i Kununurra inden man tager afsted. Lige nord for byen ligger der en krokodille farm. Her har man mulighed for på nært hold at studere saltvandskrokodiller. Mange af krokodillerne er fanget oppe i området, mange er født i fangenskab. Farmen har licens til at sælge krokodilleskind og produkter lavet af disse, så køber du krokodille støvler eller bælte her, skal du huske at få et certifikat med der sikrer du får det købte med gennem tolden i Danmark. Hver time er der rundvisning med guide på farmen. Rundvisningen sluttes med fodring af et par af de store krokodiller.

Midt i Wyndham ligger der en park med gigantiske statuer med Aboriginals og australske dyr som kænguru og emu. Statuerne er rigt detaljeret og værd at bruge lidt tid på.

Five Rivers Lookout Wyndham Western Australia
Five Rivers Lookout Wyndham Western Australia

Uden for Wyndham, på vejen tilbage mod Kununurra, går der en vej ind til venstre og et skilt indikerer at vejen fører til Five Rivers Lookout. Vejen ender oppe ved et udkigspunkt som ligger 360 meter over havet, og derfor giver et fantastisk view over de 5 floder (The Ord, Forest, King, Durack og Pentecost Rivers) der løber sammen og ud i The Cambridge Gulf. Langs flodbredderne vokser Mangrove.

Det anbefales at tage op til udkigspunktet før 10:00 om formiddagen eller om aftenen når solen er ved at gå ned. Midt på dagen er lyset for skarpt.
Sæt 2 dage af til at besøge Wyndham. Her er mulighed for at møde et enestående stykke af Australien.

Frank Andersen

Mere end 29 rejser til Australien siden 1989 Forfatter til "Bilkøb i Australien", "Working Holiday i Australien" og romanen "Under Sydkorset: Emilys Perspektiv". Kørt over 75.000 km. i Australien i bil. Freelance rejseleder på rundrejser i Australien og certificeret "Aussie Specialist" gennem Tourism Australia.

Skriv et svar eller en kommentar

Instagram
RSS
Follow by Email