AktueltBlogRejsen Rundt

Spændende oplevelser i Bundaberg for hele familien

Bundaberg ligger lidt afsides fra hovedvejen langs Australiens østkyst og passeres derfor ofte, for hvad kan en by byde på, som hovedvejen ikke kører igennem? Det vil jeg så sætte fokus på i denne artikel da Bundaberg har så meget at byde på at man sagtens kan tilbringe adskillige dage her, helt uden at kede sig.

Intro til Bundaberg

Bundaberg er en charmerende by beliggende i Queensland, Australien. Den ligger omkring 365 kilometer nord for Brisbane, hvilket giver en køretid på cirka 4-5 timer afhængig af trafikforholdene. Byen er hjemsted for omkring 70.000 indbyggere og er en vigtig del af regionen Wide Bay-Burnett.

Bundaberg er kendt for sine mange sukkerrørsplantager og er derfor også en førende producent af sukker i Australien. Udover sukkerindustrien er byen også berømt for sin romproduktion. Bundaberg Rum er en ikonisk australsk rom, der nydes og eksporteres over hele verden. Andre vigtige industrier inkluderer landbrug, turisme og servicesektorer.

Det bedste tidspunkt at besøge Bundaberg er normalt i de køligere måneder fra maj til september, hvor temperaturerne er mere behagelige. Sommeren, der strækker sig fra december til februar, kan være meget varm og fugtig, hvilket kan gøre oplevelsen mindre behagelig for nogle rejsende.

En af de mest populære attraktioner i Bundaberg er Mon Repos Turtle Centre, som er kendt for at være et vigtigt yngleområde for havskildpadder. Fra november til marts kan besøgende opleve de magiske øjeblikke, når hundredvis af skildpadder kommer op på stranden for at lægge deres æg. Senere, fra januar til marts, udklækkes æggene, og små skildpaddeunger bevæger sig ud i havet. Dette er en unik naturoplevelse, som tiltrækker mange besøgende hvert år.

Bundabergs smukke kystlinje giver også mulighed for at nyde solrige dage ved stranden, gåture langs promenaden og vandsportsaktiviteter som dykning og snorkling.

Udover det naturskønne og kulturelle er Bundaberg også hjemsted for flere museer, kunstgallerier og historiske steder, der giver indblik i byens rige fortid.

Alt i alt byder Bundaberg på en blanding af natur, kultur og industriel arv, der gør det til et interessant og spændende rejsemål i Queensland, Australien.

Bundaberg

Campingpladser, hoteller, moteller, hostels og Airbnb

I Bundaberg og dets omkringliggende områder er der et bredt udvalg af overnatningsmuligheder, der passer til forskellige budgetter og præferencer. Her er nogle af de mest populære overnatningsmuligheder:

 1. Hoteller og moteller: Bundaberg har flere hoteller og moteller, der tilbyder komfortable værelser og bekvemmeligheder som swimmingpools, restauranter og parkering. Dette er ideelt for rejsende, der foretrækker traditionel hotelindkvartering.
 2. Ferielejligheder: Der er også muligheder for at leje ferielejligheder, hvor du får mere plads og en følelse af hjemlig komfort. Disse kan være ideelle for familier eller grupper, der ønsker at have et fuldt udstyret køkken og adgang til vaskemaskine.
 3. Campingpladser: For naturelskere og dem, der ønsker at nyde udendørsoplevelser, er der campingpladser i området. Nogle af campingpladserne ligger tæt på stranden eller naturreservater, hvilket giver mulighed for at opleve den naturlige skønhed omkring Bundaberg.
 4. Backpacker-hostels: Rygsækrejsende kan finde overnatningsmuligheder på hostels i Bundaberg eller nærliggende byer som Bargara. Hostels er en budgetvenlig mulighed, hvor rejsende kan dele sovesale eller vælge private værelser og møde andre rejsende.
 5. Airbnb: I både Bundaberg og Bargara er der også et godt udvalg af privat udlejning gennem Airbnb. Det giver mulighed for at vælge mellem forskellige boliger, lige fra værelser i lokale hjem til hele lejligheder eller huse.
 6. Caravan Parks: Hvis du har en autocamper eller campingvogn, vil du finde flere caravan parks, der tilbyder faciliteter som strømtilslutning, brusebade og køkkenfaciliteter.

Uanset hvilken type overnatning du foretrækker, vil du kunne finde noget, der passer til dine behov i Bundaberg og omegn. Det er altid en god idé at reservere på forhånd, især i travle turistperioder, for at sikre dig den bedste indkvartering til din rejse.

Bourbong Street, en klassisk australsk hovedgade

Bourbong Street er hjertet af Bundaberg og fungerer som byens primære hovedgade og handelsstrøg. Denne livlige gade strækker sig gennem byens centrum og er hjemsted for en række butikker, restauranter, caféer, banker og andre forretningssteder. Det er også et populært sted for lokale arrangementer og aktiviteter.

Gaden har en charmerende atmosfære med en blanding af moderne faciliteter og historiske bygninger, der vidner om byens rige fortid. Farverige facader, dekorative lygtepæle og gågadeområder skaber en indbydende og behagelig gåtur langs Bourbong Street.

Shoppingmulighederne på Bourbong Street er alsidige, og du kan finde alt fra lokale specialiteter og souvenirs til internationale brands. Butikkerne spænder fra tøjbutikker, gavebutikker, juvelerer, boghandlere og meget mere. Det er et fantastisk sted at gå på opdagelse og finde unikke varer.

Madentusiaster vil også elske Bourbong Street, da der er mange spisesteder og caféer med varierende kulinariske tilbud. Du kan smage alt fra lokale retter til internationale køkkener og nyde en lækker frokost eller middag i det charmerende miljø.

Bourbong Street fungerer også som et socialt samlingspunkt for både lokalbefolkningen og besøgende. Folk mødes her for at slentre, snakke med venner, tage en kop kaffe eller bare nyde byens atmosfære. Området omkring gaden byder på smukke parker og pladser, hvor du kan hvile dig eller nyde en picnic.

Der er ofte lokale markeder, musikalske optrædener eller kulturelle begivenheder, der finder sted på Bourbong Street, hvilket giver en ekstra livlighed til området. Det er en fantastisk måde at opleve den lokale kultur og engagere sig med byens beboere.

Alt i alt er Bourbong Street en livlig, dynamisk og charmerende hovedgade i Bundaberg, der tilbyder noget for enhver smag. Uanset om du er på udkig efter shopping, madoplevelser eller blot en behagelig gåtur, er Bourbong Street et must-visit sted under dit ophold i Bundaberg.

Bourbong Street

Street Art i Bundaberg

Street art har haft en betydelig indflydelse på Bundaberg og har spillet en vigtig rolle i byens kulturelle og kunstneriske udvikling. Her er nogle af de måder, street art har påvirket Bundaberg:

 1. Fremme af kunst og kreativitet: Street art har givet lokale kunstnere en platform for at udtrykke sig kreativt og dele deres talent med offentligheden. Det har inspireret unge kunstnere til at udforske deres egne kreative evner og har skabt en kunstnerisk energi i byen.
 2. Omdannelse af offentlige rum: Street art har forvandlet kedelige og monotone bymure og gader til farverige og livlige kunstværker. Dette har gjort byens offentlige rum mere attraktive, indbydende og unikke, hvilket tiltrækker både lokale og besøgende til at udforske byens gader.
 3. Fremme af turisme: Den stigende popularitet af street art i Bundaberg har tiltrukket kunstelskere og street art-entusiaster fra andre steder. Turister besøger byen specielt for at se de imponerende kunstværker, hvilket har givet et boost til turismen og den lokale økonomi.
 4. Fortælling af historier og identitet: Nogle af de street art-værker i Bundaberg afspejler byens historie, kultur og identitet. Det giver en visuel fortælling om byens arv og skaber en forbindelse mellem beboere og deres by.
 5. Sociale budskaber og samfundsengagement: Street art kan også bruges som et middel til at formidle sociale budskaber og skabe opmærksomhed om vigtige samfundsproblemer. Det kan engagere lokalbefolkningen i diskussioner og handlinger om aktuelle emner.
 6. Skabelse af art trails: Med den stigende interesse for street art har Bundaberg skabt art trails, der guider deå besøgende gennem de bedste kunstværker i byen. Dette har skabt en turistattraktion i sig selv og har opmuntret folk til at udforske forskellige dele af byen.
 7. Styrkelse af byens image: Street art har hjulpet med at give Bundaberg et unikt og moderne image, der skiller sig ud fra andre byer. Det har bidraget til at fremme byens kunstscene og har været en positiv faktor i markedsføringen af Bundaberg som en destination.

Samlet set har street art haft en positiv indflydelse på Bundaberg ved at berige byens kultur, fremme kunstnerisk kreativitet og skabe et livligere og mere engagerende miljø for både beboere og besøgende.

Læs mere her :https://www.bundabergregion.org/stories/things-to-do/discover-our-public-art

Bundy Rum, kendt af alle australiere

Bundaberg Distillery, også kendt som “Bundy Rum Distillery,” har en rig historie og er en vigtig institution i Bundaberg regionen. Distilleriet blev grundlagt i 1888 af en gruppe lokale sukkerrørsproducenter, der ønskede at finde en løsning på det overskud af melasse, der blev produceret under sukkerproduktionen. Melasse er en restprodukt fra sukkerproduktionen og er en nøgleingrediens i romproduktionen.

Den tidlige produktion fokuserede primært på rom og blev hurtigt populær, og det førte til, at distilleriet voksede sig større. Rommen blev berømt for sin kvalitet og karakter, og efterhånden blev “Bundy Rum” et anerkendt mærke på tværs af Australien. I dag er Bundaberg Rum et ikonisk australsk brand, der eksporteres til forskellige dele af verden.

Bundaberg Distillery har spillet en afgørende rolle i at støtte de lokale sukkerrørsproducenter. Ved at omdanne melassen til rom har distilleriet hjulpet med at skabe en ekstra indkomstkilde for landmændene, der ellers ville have haft overskud af dette biprodukt. Det har også bidraget til at øge økonomien i Bundaberg-regionen og har skabt arbejdspladser til lokalsamfundet.

Distilleriet tilbyder også rundvisninger, hvor besøgende kan lære om hele romproduktionsprocessen. Du vil blive guidet gennem faciliteterne, hvor du kan se store kobberkedler, hvor rommen destilleres, samt lagringsfaciliteterne, hvor den ældes i egetræsfade. Under rundvisningen vil du også få indblik i distilleriets historie og betydning for området.

Efter rundvisningen har besøgende mulighed for at besøge Bundaberg Distillery’s bar, hvor de kan prøvesmage forskellige varianter af Bundy Rum. Dette giver en fantastisk mulighed for at smage forskellige romtyper og værdsætte de nuancer og aromaer, der adskiller dem.

Rundvisningerne og prøvesmagningerne på Bundaberg Distillery er en populær turistaktivitet, og det er en spændende måde at opleve den lokale kultur og historie. Det er også en fantastisk mulighed for romelskere at udforske produktionen bag det berømte australske rommærke og lære om den vigtige forbindelse mellem Bundaberg Distillery og de lokale sukkerrørsproducenter.

Bundaberg brewed drinks

Bundaberg Brewed Drinks er en kendt australsk producent af læskedrikke. Virksomheden blev grundlagt tilbage i 1968 af brødrene Cliff og Neville Fleming. De begyndte oprindeligt med at lave Ginger Beer ved hjælp af et familieopskrift og lokale ingredienser. Ginger Beer var utroligt populært i området, og efterspørgslen voksede hurtigt.

I dag er Bundaberg Brewed Drinks kendt for at producere en bred vifte af læskedrikke, herunder deres berømte Ginger Beer, Root Beer, Lemon Lime & Bitters og et utal af sodavand i forskellige smagsvarianter som Creaming Soda, Sarsaparilla, Peachee og Passionfruit. Deres drikkevarer er lavet af kvalitetsingredienser uden kunstige tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler.

En ting, der gør Bundaberg Brewed Drinks bemærkelsesværdig, er den ikoniske bygning, hvor de opererer fra. Bygningen er formet som en tønde og fungerer som et lokalt vartegn i Bundaberg. Det er ikke kun en fabrik, men også en turistattraktion, der tiltrækker besøgende, der ønsker at se, hvordan disse læskedrikke fremstilles.

Bundaberg Brewed Drinks er stolte af deres håndværksmæssige tilgang til produktionen, og de bruger stadig traditionelle metoder til at skabe deres læskedrikke. Deres Ginger Beer er især elsket og anerkendt både lokalt og internationalt for sin autentiske smag og kraftfulde ingefærkarakter.

Som en del af deres besøgscenter tilbyder Bundaberg Brewed Drinks også rundvisninger, hvor besøgende kan lære om deres produktionsproces og historie. Under rundvisningen får gæsterne mulighed for at se, hvordan læskedrikke fremstilles i de store kobberkedler og flaskes for at blive distribueret til markeder i hele verden.

Bundaberg Brewed Drinks er blevet en stolt repræsentant for Bundaberg-området og har skabt et ikonisk australsk mærke, der er elsket af både lokalbefolkningen og besøgende. Deres autentiske læskedrikke og den ikoniske tøndeformede bygning er en del af byens charme og kulturelle arv.

Kalki Moon Gin

Kalki Moon Gin Distillery er en prisvindende destilleri som blev grundlagt af Rick Prosser i 2017 og er opkaldt efter Rick Prossers fødselstegn, “Kalki Moon,” som stammer fra aboriginal kultur og er symboliseret af den hvide koala.

Destilleriet er kendt for at producere en bred vifte af håndlavede premium-gins af høj kvalitet. De bruger kun de fineste lokale og importerede botaniske ingredienser og en omhyggelig destillationsproces for at skabe deres unikke gin-smag.

Kalki Moon Gin Distillery er stolte af deres håndværksmæssige tilgang til produktionen og deres brug af små batch destillation. Dette giver dem mulighed for at opretholde den høje kvalitet og nøje overvåge hver enkelt batch for at sikre den perfekte smagsprofil.

Destilleriet har vundet flere priser for deres gins på både nationale og internationale konkurrencer, hvilket har yderligere cementeret deres omdømme som en af Australiens bedste gin-producenter.

Udover deres gin-produktion tilbyder Kalki Moon Gin Distillery også guidede rundvisninger i deres faciliteter. Besøgende har mulighed for at se den nøje overvågede destillationsproces og lære om de forskellige botaniske ingredienser, der bruges til at skabe deres gin. Rundvisningen giver også mulighed for at smage på nogle af deres prisvindende gins og få indblik i destilleriets historie og passion for at skabe førsteklasses gin.

Kalki Moon Gin Distillery er en stolt repræsentant for Bundaberg-området og tiltrækker både lokale og turister, der ønsker at opleve den fine kunst af ginproduktion og smage på nogle af Australiens bedste gins. Det er et must-visit sted for gin-entusiaster og dem, der sætter pris på håndværk og kvalitet i deres spiritusoplevelser.

Skilpadder ved Mon Repos

Skildpadderne ved Mon Repos er en bemærkelsesværdig naturattraktion i Bundaberg. Mon Repos Beach er kendt som et af de vigtigste yngleområder for to arter af havskildpadder: den grønne havskildpadde (Chelonia mydas) og den langnæbbede skildpadde (Caretta caretta). Disse skildpadder kommer op på stranden om natten for at lægge deres æg, og senere udklækkes æggene, hvorefter de små skildpaddeunger søger mod havet.

Besøgende har mulighed for at opleve dette unikke naturfænomen gennem guidede ture på Mon Repos Turtle Centre. Turene foregår normalt fra november til marts, hvor det er yngletid for skildpadderne. I løbet af denne periode kan man opleve følgende:

 1. Æglægning: Fra november til januar kommer de kvindelige skildpadder op på stranden for at grave huller og lægge deres æg i sandet.
 2. Udklækning: Udklækningen begynder typisk i januar og strækker sig til marts. De små skildpaddeunger kæmper sig ud af deres æg og begiver sig mod havet. Dette er en utrolig betagende og rørende oplevelse at se de små skildpaddeunger kæmpe for at nå havet og starte deres livs rejse.

Det er værd at bemærke, at Mon Repos Turtle Centre gennemfører strenge beskyttelsesforanstaltninger for at beskytte skildpadderne og deres ynglingshabitat. Besøgende skal følge de retningslinjer, der er angivet af centrets personale for at sikre, at skildpadderne ikke forstyrres i deres naturlige processer.

Når det kommer til det bedste tidspunkt at besøge Mon Repos for at se skildpadderne, afhænger det af, hvilken oplevelse du ønsker. Hvis du gerne vil se æglægning, er de tidlige måneder i ynglesæsonen fra november til januar det bedste tidspunkt at besøge. Hvis du vil opleve udklækningen af skildpaddeungerne, er de senere måneder i ynglesæsonen fra januar til marts det bedste tidspunkt.

For at sikre dig den bedste oplevelse, er det en god idé at foretage reservationer på forhånd, da rundvisningerne på Mon Repos Turtle Centre kan være populære og begrænsede. Dette vil også hjælpe med at minimere forstyrrelser for skildpadderne og beskytte deres levesteder.

Strandene ved Bargara og Elliott Heads

Bargara, Kellys Beach og Elliott Heads er alle fantastiske strande beliggende i nærheden af Bundaberg. Hver strand har sin egen charme og tiltrækker besøgende med sin naturlige skønhed og rekreative muligheder.

 1. Bargara Beach:
  Bargara Beach er en populær destination for lokale og turister, der søger en afslappende og malerisk strandoplevelse. Stranden er omkranset af frodige parker, der giver skyggefulde områder og picnic-områder, hvor besøgende kan nyde en udendørs frokost eller slappe af med familie og venner. Den gyldne sandstrand strækker sig over en imponerende strækning, hvilket giver masser af plads til solbadning og sandslotte. Havet er normalt roligt og egner sig godt til svømning og vandsportsaktiviteter som kajakroning og snorkling. Bargara Beach er også et populært sted at spotte hvaler under hvalsesonen, normalt fra juni til november.
 2. Kellys Beach:
  Kellys Beach er en smuk strand beliggende kun en kort køretur fra Bargara. Stranden er kendt for sin naturskønne skønhed og fredelige atmosfære. Det rolige hav gør det til en sikker strand for familier og børn at bade og svømme. Der er også gode muligheder for snorkling langs kysten, hvor du kan opdage farverige koralrev og forskellige marine liv. Kellys Beach er omgivet af naturskønne klitter og grønne parkområder, hvilket giver en behagelig oplevelse for dem, der ønsker at nyde naturen og stranden.
 3. Elliott Heads Beach:
  Elliott Heads Beach er en dejlig strand, der ligger omkring 20 minutters kørsel fra Bundaberg. Stranden er ideel til familier, da den har en lavvandet og rolig lagune, som er perfekt til børn at lege i. Der er også livreddere, der patruljerer området i løbet af de travle perioder, hvilket gør det ekstra sikkert for svømmere. Elliott Heads er også kendt for at være et godt sted til fiskeri, kajakroning og stand-up paddleboarding. Bag stranden er der en smuk flodmunding og en gåtur langs bredden, hvor besøgende kan nyde panoramaudsigt over området.

Uanset hvilken strand du vælger at besøge, vil du blive mødt af fantastisk skønhed, klart vand og en afslappende atmosfære. Disse strande er populære destinationer for lokalbefolkningen og besøgende, der ønsker at nyde solen, havet og naturen i Bundaberg-regionen.

Kellys Beach, Bargara

Tinaberries pluk selv jordbær

Jordbærproducenten Tina Berries er en anerkendt jordbærfarm beliggende nogle kilometer uden for Bundaberg. Farmen drives af Tina og hendes familie, der har en passion for at producere lækre og saftige jordbær af høj kvalitet.

Tina Berries er kendt for deres omhyggeligt dyrkede jordbær, der er plukket på det optimale tidspunkt for at sikre den bedste smag og konsistens. De bruger bæredygtige landbrugsmetoder for at beskytte miljøet og sikre en sund afgrøde. Farmen er også stolte af deres lokale forankring og engagement i samfundet.

En af de mest spændende oplevelser, som Tina Berries tilbyder, er muligheden for selvpluk. Dette er en sjov og interaktiv måde for besøgende at få en ægte gård-til-bord oplevelse. Når sæsonen for selvpluk er i gang, giver Tina Berries besøgende mulighed for at gå ud i marken med kurve og plukke deres egne friske jordbær direkte fra planten.

Selvpluk er ikke kun en underholdende aktivitet, men det giver også besøgende mulighed for at forbinde med landbrug og opleve første hånds, hvor deres mad kommer fra. Det er en populær aktivitet for familier, børn og jordbærelskere, der ønsker at få en unik og autentisk oplevelse på en jordbærfarm.

Ud over selvpluk kan besøgende på Tina Berries også købe færdigplukkede jordbær og produkter lavet af jordbær, såsom hjemmelavet is, marmelade, saft og andre lækre godbidder.

Det er vigtigt at bemærke, at selvpluk normalt kun er tilgængelig i løbet af jordbærsæsonen, som normalt strækker sig fra sent forår til tidlig sommer afhængig af klimaforholdene. Derfor er det en god idé at tjekke Tina Berries’ hjemmeside eller kontakte dem for at få oplysninger om den aktuelle selvpluk-sæson og eventuelle forbehold, der skal foretages før dit besøg.

Besøg på Tina Berries giver dig en mulighed for at støtte lokalt landbrug, nyde friske og lækre jordbær og få en uforglemmelig oplevelse i hjertet af australsk landbrug.

The Hummuck Lookout

Hummuck Lookout er en spektakulær udsigtspunkt beliggende i Bargara, en forstad til Bundaberg. Fra toppen af Hummuck Lookout kan besøgende nyde en betagende udsigt over Stillehavet og det omkringliggende landskab, hvilket gør det til et populært sted at se solnedgangen.

Udsigtspunktet er let tilgængeligt og kræver ikke en krævende vandretur for at nå toppen. Der er en parkeringsplads nær udsigtspunktet, så du kan nemt køre derop. Når du når toppen, bliver du belønnet med en panoramaudsigt, der strækker sig ud over havet og den smukke kystlinje.

Hummuck Lookout er særligt kendt for de fantastiske solnedgange, der kan opleves derfra. Det rolige vand, det gyldne sollys, og himlens skiftende farver skaber en uforglemmelig aftenoplevelse. Det er et populært sted for par, fotografer, og alle, der sætter pris på naturlig skønhed.

Det er en god idé at medbringe et tæppe eller stole, så du kan slappe af og nyde solnedgangen i komfort. Husk også at medbringe kameraet for at fange det smukke øjeblik og tage minder med hjem.

Hummuck Lookout er et af de bedste steder i området for at opleve de fantastiske solnedgange, og det er en destination, der bør stå øverst på listen for alle, der besøger Bundaberg-regionen. Det er et perfekt sted at forbinde med naturen og nyde en uforglemmelig aftenudsigt over havet.

Hummuck lookout

Bundaberg Botanic Gardens

Bundaberg Botanic Gardens er en smuk og fredfyldt offentlig park beliggende i det nordlige Bundaberg. De botaniske haver er en populær destination for lokale og besøgende, der ønsker at nyde naturen, slappe af eller tage en behagelig gåtur i naturskønne omgivelser.

Her er nogle af de ting du kan opleve ved Bundaberg Botanic Gardens:

 1. Mangfoldig plantesamling: Haverne huser en bred vifte af planter, der repræsenterer både indfødte australske arter og eksotiske planter fra forskellige dele af verden. Besøgende kan beundre smukke blomsterbede, farverige blomster, frodige træer og en bred vifte af botaniske vidundere.
 2. Baldwin Swamp Environmental Park: En del af Bundaberg Botanic Gardens er Baldwin Swamp Environmental Park, et vådområde med gå- og cykelstier, der giver mulighed for at udforske det naturlige økosystem og observere fuglelivet og andre dyreliv.
 3. Hestevogne og minitogetur: Haverne tilbyder også hestevogns- og minitogeture, der giver besøgende mulighed for at tage en rundtur og nyde haverne fra en anden vinkel.
 4. Café og picnicområder: Der er en café i haverne, hvor besøgende kan nyde forfriskninger og snacks. Derudover er der flere picnicområder spredt rundt i haverne, hvilket gør det til et dejligt sted at nyde en udendørs frokost eller picnic med familie og venner.
 5. Legeplads for børn: Haverne har en legeplads med legeredskaber, hvor børnene kan lege og brænde energi af.

Bundaberg Botanic Gardens er mere end blot en have; det er et vigtigt samfundsrum, hvor lokalbefolkningen kan forbinde med naturen, deltage i rekreative aktiviteter og slappe af. De botaniske haver er også vært for forskellige arrangementer og aktiviteter i løbet af året, herunder koncerter, kunsthåndværksmarkeder og haveudstillinger.

Uanset om du er en natur- og planteelsker, en familie på jagt efter sjove aktiviteter eller en rejsende, der ønsker at opleve et smukt hjørne af Bundaberg, vil Bundaberg Botanic Gardens være et dejligt sted at besøge. Det er et vidunderligt sted at tilbringe tid i naturen og nyde en rolig og afslappende atmosfære.

Botanic Gardens

Hinkler Hall of Aviation flymuseum

Hinkler Hall of Aviation er et spændende flymuseum beliggende i det nordlige Bundaberg. Museet er opkaldt efter den berømte australske flypioner, Bert Hinkler, der var en af de tidlige luftfartshelte og en pioner inden for flyvning i begyndelsen af det 20. århundrede.

Museet er dedikeret til at fejre Bert Hinklers liv og bidrag til luftfarten samt udforske udviklingen af luftfart i Australien. Det er beliggende ved Bundaberg lufthavn og består af flere udstillingshaller, der viser en imponerende samling af fly, artefakter, interaktive udstillinger og historiske oplysninger.

Besøgende på Hinkler Hall of Aviation får en unik mulighed for at træde ind i Bert Hinklers liv og lære om hans ekstraordinære bedrifter. Museet fremviser mange af hans originale artefakter, personlige ejendele og brevvekslinger, der giver indblik i hans liv som en pioner inden for luftfarten.

Derudover præsenterer museet en bred vifte af fly, herunder historiske flyvemaskiner, glider og reproduktioner af Bert Hinklers berømte fly. Besøgende kan komme tæt på disse flyvemaskiner og lære om deres betydning for luftfarten og Australiens historie.

Museet har også interaktive udstillinger, der giver besøgende mulighed for at prøve simulatorkabiner, hvor de kan få en fornemmelse af, hvordan det var at flyve et fly i Hinklers tid. Det er en sjov og lærerig oplevelse for både børn og voksne.

Hinkler Hall of Aviation tilbyder også guidede ture, hvor besøgende kan lære mere om Bert Hinklers liv, luftfartens historie og de udstillede genstande. Der er også et besøgscenter og en gavebutik, hvor man kan købe souvenirs og erindringsgenstande.

Museet er en ægte perle for luftfartsentusiaster og dem, der interesserer sig for australsk historie og luftfartens udvikling. Det er en vigtig kulturskat for Bundaberg-regionen og en inspirerende attraktion, der fortæller historien om en australsk luftfartshelt og hans bidrag til flyvningens verden.

Afbrænding af sukkerør marker før høst

Afbrænding af sukkerørsmarker før høst er en almindelig praksis i visse sukkerrørsproducerende regioner. Det er en traditionel metode, der anvendes for at lette høsten af sukkerrør ved at brænde de tørre blade og stængler, der er tilbage på markerne. Afbrændingen gør det nemmere for maskiner at skære sukkerrørene og indsamle afgrøden.

Når sukkerørsmarkerne brænder om natten, skaber det et spektakulært og malerisk syn mod den klare nattehimmel. Det gløder og flammer af det brændende sukkerrør skaber et imponerende lysdisplay, der kaster en varm, gylden glød over landskabet. Mod den mørke nattehimmel står flammerne ud som lysende oransje, røde og gule streger, der danser og bevæger sig i vinden.

Denne visuelle skønhed gør afbrændingen af sukkerørsmarkerne til en unik oplevelse for besøgende og lokalbefolkningen. Mange mennesker tager ud til markerne for at betragte dette naturskabte kunstværk og tage billeder af det imponerende syn.

Det er dog værd at bemærke, at afbrændingen af sukkerørsmarkerne også kan medføre udfordringer i form af røg og luftforurening. Det er vigtigt for sukkerrørsproducenterne at overholde miljømæssige retningslinjer og tage passende forholdsregler for at minimere miljøpåvirkningen af afbrændingsprocessen.

Generelt set er afbrændingen af sukkerørsmarkerne før høst en kulturel og naturlig begivenhed, der tilføjer et smukt og stemningsfuldt element til Bundabergs landskab og nattehimmel. Det er en del af regionens sukkerrørsarv og en unik attraktion, der kan beundres af dem, der besøger området.

Snakes Downunder i Childers

Snakes Downunder er en populær dyrepark beliggende i Childers, en by ikke langt fra Bundaberg, Queensland, Australien. Parken er dedikeret til at fremme kendskabet til australske reptiler og dyreliv, især slanger, krokodiller, emuer og kænguruer. Det er en unik attraktion, der tilbyder en spændende og informativ oplevelse for besøgende i alle aldre.

En af de mest populære aktiviteter i Snakes Downunder er muligheden for at håndfodre emuer og kænguruer. Besøgende får chancen for at komme tæt på disse fantastiske australske dyr, fodre dem og observere deres naturlige adfærd. Det er en unik og berigende oplevelse at kunne interagere med disse venlige og nysgerrige dyr.

Derudover tilbyder dyreparken også mulighed for at interagere med slanger og krokodiller. Besøgende har mulighed for at holde små slanger og krokodiller under opsyn af dyreparkens erfarne personale. Det er en spændende mulighed for at lære om disse fascinerende krybdyr og få en unik forståelse af deres livsstil og betydning i Australiens økosystem.

Det er vigtigt at bemærke, at Snakes Downunder er lukket om onsdagen. Derfor er det en god idé at planlægge dit besøg på en anden dag i ugen for at undgå skuffelse.

Dyreparken prioriterer også dyrevelfærd og bevarelse. Deres mission er at fremme kendskabet til og respekten for australske reptiler og dyr samt bidrage til bevarelse af truede arter gennem forskning og uddannelse.

Snakes Downunder er et fantastisk sted at lære om Australiens unikke dyreliv, interagere med venlige dyr og få en sjov og uddannelsesmæssig oplevelse. Det er et ideelt besøgsmål for familier, dyreelskere og nysgerrige rejsende, der ønsker at udforske Australiens fascinerende fauna.

Konklusion

At lægge vejen forbi Bundaberg og bruge et par dage eller en uges tid på at udforske byens mange muligheder vil være en berigende og mindeværdig oplevelse. Byen har en unik blanding af kultur, natur og eventyr, der vil appellere til en bred vifte af rejsende. Her er nogle grunde til, hvorfor Bundaberg er værd at besøge:

 1. Rich Heritage and History: Bundaberg har en rig historie, der kan udforskes gennem besøg på steder som Bundaberg Regional Art Gallery, Bundaberg Railway Museum og Hinkler Hall of Aviation. Byen har også en stærk sukkerproduktionstradition, der afspejles i de omkringliggende sukkerrørsmarker og distillerier.
 2. Spektakulære Strande: Bundaberg-regionen er hjemsted for smukke strande som Bargara, Kellys Beach og Elliott Heads, hvor besøgende kan nyde solen, bade i det klare vand og beundre fantastiske solnedgange.
 3. Unik Natur og Dyreliv: Dyreparker som Snakes Downunder og Bundaberg Botanic Gardens giver mulighed for at opleve Australiens rige dyreliv og blomstrende botaniske skatte.
 4. Spændende Aktiviteter: Bundaberg byder på forskellige aktiviteter som at håndfodre emuer og kænguruer, holde slanger og krokodiller, og tage ture til hvalsæsonen for at se de majestætiske hvaler.
 5. Kulturelle Oplevelser: Byen tilbyder en bred vifte af kulturelle oplevelser, herunder festivaler, kunstudstillinger, musikarrangementer og lokale markeder.
 6. Berømt Rom og Ginger Beer: Besøg på Bundaberg Rum Distillery og Bundaberg Brewed Drinks giver mulighed for at smage de berømte lokalt producerede rom og ingefærøl.
 7. Venlige Lokalbefolkning: Bundaberg er kendt for sin gæstfrihed og venlige lokalbefolkning, der er glade for at byde besøgende velkommen og dele deres viden om området.

Sammenfattende er Bundaberg en destination, der vil tilfredsstille både eventyrlystne sjæle og dem, der søger afslapning og skønhed. Byens blanding af historie, natur, dyreliv, kultur og lokale lækkerier gør den til et ideelt sted at udforske og skabe uforglemmelige minder. Uanset om du rejser som familie, par eller solo, vil Bundaberg byde dig velkommen med åbne arme og berige din rejseoplevelse.

Frank Andersen

Mere end 29 rejser til Australien siden 1989 Forfatter til "Bilkøb i Australien", "Working Holiday i Australien" og romanen "Under Sydkorset: Emilys Perspektiv". Kørt over 75.000 km. i Australien i bil. Freelance rejseleder på rundrejser i Australien og certificeret "Aussie Specialist" gennem Tourism Australia.

Skriv et svar eller en kommentar

Instagram
RSS
Follow by Email