AktueltBlogWorking Holiday

Konvertering af dansk kørekort til Australsk kørekort.

Opholder du dig i Australien på et Working Holiday visum eller andet visum som giver dig ret til at opholde dig i landet i mere end 6 måneder, skal du undersøge hvorvidt den stat du opholder dig i kræver at du konverterer dit danske kørekort til et lokalt Australsk/statslig kørekort.

I dette indlæg kan du bl.a. læse om:

New South Wales (NSW)

Er du indrejst til Australien på et midlertidigt visum efter den 1. Juli 2023 og er du bosat (har adresse) i NSW i mere end 6 måneder, skal du konvertere dit kørekort inden for 6 måneder for fortsat at kunne køre på det. Et midertidigt visum kan være et Visitor, Study eller Working Holiday visum. Visitor visum kan udstedes med ret til at opholde sig i Australien i op til 12 måneder. ESTA og eVisitor visum er kun gyldige til ophold i Australien i op til 3 måneder af gangen, og dermed er besøgende på disse Visa udtaget fra ovenstående.

Hvis du har et permanent visum i henhold til Commonwealth Migration Act 1958, har du lov til at køre i NSW på dit nuværende danske kørekort i maksimalt 3 måneder fra ankomstdatoen til Australien.

For information om, hvordan du konverterer dit danske kørekort til et NSW kørekort, klik her.

For mere information om kørsel i NSW med et interstate eller dansk kørekort, klik her.

For at ansøge om et NSW kørekort skal du møde personligt op i et NSW servicecenter. Klik her for at finde dit nærmeste servicecenter

Hvis du har yderligere spørgsmål eller brug for hjælp i fremtiden, kan du besøge vores hjemmeside på www.service.nsw.gov.au. Du kan også skrive til denne e-mail eller ringe til os på 13 77 88 (tilgængelig kl. 07.00-19.00 mandag til fredag).

Victoria (VIC)

Hvis du besøger Victoria i mindre end seks måneder, kan du køre på dit danske kørekort, forudsat at det er gyldigt og aktuelt.

Hvis du har boet eller skal bo i Victoria i seks måneder eller mere, skal du konvertere dit danske kørekort til et Victoria kørekort.

Læs mere på denne hjemmeside.

Queensland (QLD)

Umiddelbart skal du kun konvertere dit danske kørekort hvis du bor i Queensland på et permanent visum.

Læs mere om reglerne i Queensland på denne hjemmeside.

Generelt

Rejser du rundt i Australien på et Working Holiday visum uden fast adresse og foretager kortvarigt midlertidigt arbejde kan du anvende dit danske kørekort under hele rejsen.

Det er altid dit eget ansvar at at sikre dig du har det rette kørekort og da reglerne er forskellige fra stat til stat skal du sætte dig ind i de regler der gælder for den stat du bor (har adresse) i.

Læs også

Frank Andersen

Mere end 29 rejser til Australien siden 1989 Forfatter til "Bilkøb i Australien", "Working Holiday i Australien" og romanen "Under Sydkorset: Emilys Perspektiv". Kørt over 75.000 km. i Australien i bil. Freelance rejseleder på rundrejser i Australien og certificeret "Aussie Specialist" gennem Tourism Australia.

Skriv et svar eller en kommentar

Instagram
RSS
Follow by Email