AktueltBlogByvandringerSydney

Andre oplevelser i Sydney

Sydney har så meget at byde på udover bridge climb, dinner cruise, operahuset, Bondi Beach og hvad det nu er for turistmagneter bureauer og turist organisationer prøver at sælge os. Det handler om at kaste sig ud i det. Spørg en lokal hvad deres favorit er, eller spørg en af de mange danskere som har skiftet Danmark ud med Australien.

Nedenstående forslag er blandt mine egne favoritter, og hver gang jeg er i Sydney prøver jeg at opleve noget nyt, så jeg altid kommer hjem med nye og spændende oplevelser.

Sydney Fish Market

Tag letbanen L1 fra Sydney Central Station til Sydneys Fiskemarked (Fish Market) og udforsk det store udvalg af friskfanget fisk og skaldyr som ligger på is i salgsboderne og ser flotte og spændende ud. Gå evt. tilbage til city gennem bydelen Pyrmont og Darling Harbour og oplev typisk Sydney arkitektur. Gør evt. et stop ved en af de lokale pubber.

Juniors Kingsford

Tag letbanen L3 fra Circular Quay hele vejen til endestationen ved Juniors Kingsford i bydelen Kingsford. Gå tilbage langs Anzac Parade mod bydelen Kensington. Her finder du et stort udvalg af butikker, caféer og restauranter og enkelte pubber. Tag evt. letbanen tilbage til byen, hvis du har fået nok af at gå.

Katoomba & Blue Mountains

Tag et tidligt tog fra Sydney Central Station til Katoomba i Blue Mountains. Køb evt. en 24-timers billet til hop-on hop-off bussen og tilbring dagen med at udforske steder som Echo Point og Scenic World. Spis evt. middag i Katoomba og tag et sent tog tilbage til byen. Overvej at tage en overnatning i Katoomba og få endnu mere ud af din tur. Jeg kan varmt anbefale Katoomba Town Centre Motel som har det vildeste morgenmads rum og en kæmpe morgenbuffet!

Nord for broen

Gå over Sydney Harbour Bridge og nyd udsigten over havnen fra Pylon Lookout. På nordsiden, gå til enden af Broughton Street, som fører fra trapperne ned fra broen, tilbage til havnefronten, og nyd udsigten over havnen til Operahuset og Circular Quay. Fortsæt under broen, og gå en tur gennem Luna Park. Følg vejen langs havnen, indtil du når Wendys Secret Garden, som er en hyggelig lille oase med udsigt over havnen. Har du taget frokost/snack med er haven et godt sted at nyde den. Herfra kan du enten gå tilbage over broen eller tage en færge til Circular Quay.

Parramatta River & Parramatta

Tag færgen fra Circular Quay som sejler ned af Parramatta River til Parramatta, og tilbring formiddagen eller eftermiddagen med at udforske Sydneys næststørste by. Tag færgen, et tog eller en bus tilbage til byen. Turen med færgen tager ca. 55 minutter og giver dig lejlighed til at opleve Sydneys forstæder fra vandsiden. Husk solcreme!

I denne artikel kan du hente inspiration til hvad du kan opleve i Parramatta. Artiklen er på engelsk.

Picnic med udsigt

Tag på en lille picnic en af dagene. Pak nogle sandwich, snacks og kolde drikkevarer. Start turen ved Circular Quay og tag trapperne eller elevatoren op til Cahill Walk Lookout, vejen som fører henover Circular Quay og op på broen. Cirka halvvejs er der bænke, og herfra er der også en fantastisk udsigt over Sydney Harbour med broen til venstre, Operahuset til højre og færgeterminalen midtfor. Efter vejen svinger 90⁰ til højre kommer du til Bridge Stairs som fører dig under vejen over til den anden side, og herfra går du til Observatory Hill Park, hvorfra du har et fantastisk kig ud over havnen og forstæderne nedenfor vestsiden af Harbour Bridge. Her kan du så nyde din picnic og måske nappe en lille lur på plænen! Herfra kan du gå tilbage mod The Rocks eller ned til Barangaroo Reserve som er en skøn park belliggende ud til havnen. De store sandstens blokke parken er bygget op ad, kommer fra det samme stenbrud som blokkene der blev anvendt til opførelse af Sydney Harbour Bridge.

Sydney Harbour & selfies

Gå fra Sydney Operahus, langs med havnen gennem Botanisk Have, til Fleet Steps. Her kan du tage nogle fantastiske selfies med Operahuset og Harbour Bridge i baggrunden. Gå lidt længere ud, til Mrs. Macquaries Chair, og sid på sandstensbænken og nyd udsigten over havnen. Forestil dig at sidde her for 230 år siden, langt hjemmefra (England) og ensom, og spejde efter skibe, der ankommer med nyheder og måske et brev fra en kær ven hjemmefra.

The Cross & Bondi Junction

Tag toget til Kings Cross Station og gå ned ad Darlinghurst Road og Macleay St og gå tilbage til stationen via Victoria Street. På Victoria Street passeres McElhone- og Butler trapperne, som kan være en udfordring, hvis du ikke er i god form. Tag toget videre til Bondi Junction og nyd det store udvalg af caféer, restauranter og butikker.

Underholdning & 360⁰ finale

Sidst men ikke mindst, nyd  gadeunderholdningen omkring Martin Place. Tag elevatoren til toppen af Sydney Tower og nyd en 360⁰ udsigt fra toppen. Find og udpeg på de steder, du har besøgt rundt omkring i byen, og tag nogle fantastiske selfies med Sydney, havnen, broen og operahuset i  baggrunden.

Det koster fra $29 for voksne og $23 for børn at besøge Sydney Tower og billetter skal bestilles online, gerne et par dage i forvejen. Bestil dine billetter her.

Sydney har masser at byde på

Ovenstående er blot et overkommeligt udvalg af oplevelser, men byen byder på uanede mængder man ikke lige finder i turistbrochurerne. Nogle kan nåes til fods fra city, andre kræver offentlig transport. Nogle tager 1 time eller 2, og nogle en ½ eller 1 hel dag. Bare se at komme afsted.

Frank Andersen

Mere end 29 rejser til Australien siden 1989 Forfatter til "Bilkøb i Australien", "Working Holiday i Australien" og romanen "Under Sydkorset: Emilys Perspektiv". Kørt over 75.000 km. i Australien i bil. Freelance rejseleder på rundrejser i Australien og certificeret "Aussie Specialist" gennem Tourism Australia.

Skriv et svar eller en kommentar

Instagram
RSS
Follow by Email