AktueltBlogRejsen Rundt

Bøger om Outback Australia

Hvis du er intereseret i at læse bøger som kan give dig en fornemmelse af den Australske outback, både i årene efter 2. Verdenskrig og i nyere tid, er her 3 bøger som er interessante at læse. Den ene er en smule fiktiv, de 2 andre er rejsebøger som giver et indlevende billede af rejsen rundt i Australien og ikke mindst i outbacken.

A town like Alice (5 sorte høns) af Nevil Shute

“Bogen ‘5 sorte høns’ af Nevil Shute er en bemærkelsesværdig fortælling, der transporterer læseren til det fascinerende australske landskab og dets historiske baggrund. Shute formår at skildre Alice Springs som en isoleret, men udfordrende oase midt i ørkenen, hvor hovedpersonerne står over for både personlige og ydre udfordringer. Beskrivelsen af Alice Springs som en kulturel smeltedigel afspejler den autentiske følelse af stedet.

Willstown, den tidligere guldgraverby i det nordvestlige Queensland, der ligger i The Gulf Country, fremstår som et spændende tidsbillede. Shutes beskrivelse af byen fanger essensen af en tidligere travlhed, der nu er blevet erstattet af stille forfald. Dette skaber en følelse af nostalgi og tidsmæssig forandring, der driver fortællingen fremad.

Normanton, Croydon, Julia Creek, Atherton Tablelands og Cairns er yderligere byer, der er veludforskede i bogen. Shute formår at male et levende billede af, hvordan disse byer så ud i 1940’erne. Gennem hans ord får vi et indblik i deres karakteristika, kultur og livsstil på det tidspunkt. Disse byer fungerer som vigtige elementer i bogen og giver en dybere forståelse for karakterernes rejse og de udfordringer, de står over for.

Samlet set formår ‘5 sorte høns’ at skabe et atmosfærisk og livligt portræt af de australske steder, der spiller en central rolle i bogen. Shutes dygtighed til at beskrive disse steder bringer dem til live i læserens fantasi og bidrager til at gøre læseoplevelsen både engagerende og mindeværdig.”

Selvom Willstown er en fiktiv by baseret på Bourketown, er de virkelige byer som Normanton, Croydon, Julia Creek, Atherton Tablelands og Cairns stadig fascinerende destinationer for moderne rejsende, der udforsker Queenslands outback. Hver by har sine egne unikke oplevelser at tilbyde:

  1. Normanton: Besøgende kan udforske Normantons historiske betydning som en vigtig flodhavn i det 19. århundrede. Den berømte “Guldfisk”, en kæmpe barra-konstruktion, og det gamle Normanton Station er populære seværdigheder. En tur til Normanton byder også på muligheder for at opleve regionens rige flora og fauna.
  2. Croydon: Byen er kendt for sine minedriftsfortid og har en fascinerende historisk landsby og museum. Besøgende kan lære om områdets guld- og mineraludvinding samt udforske det lokale jernbanehistorie.
  3. Julia Creek: Dette er en hub for oplevelser i det nordlige Outback. Julia Creek’s Dunnart Information Center giver indblik i regionens unikke dyreliv og økologi. Den årlige “Julia Creek Dirt n Dust Festival” er en populær begivenhed, der kombinerer sportsbegivenheder, musik og underholdning.
  4. Atherton Tablelands: Dette højland er kendt for sine frodige landskaber og landbrugsaktiviteter. Besøgende kan udforske de naturskønne regnskove, krater søer og opleve lokale markeder med friske produkter.
  5. Cairns: Som en større by er Cairns en port til Great Barrier Reef og regnskoven i Queensland. Besøgende kan nyde både vandaktiviteter, som dykning og snorkling, samt oplevelser i det tropiske regnskovsmiljø.

Sammen giver disse byer moderne rejsende en unik indsigt i Australiens historie, kultur og natur. Fra minedriftsfortid til det frodige landskab og de naturskønne kyster giver en rejse gennem Queenslands outback en berigende oplevelse med forskellige perspektiver på landets mangfoldige arv og skønhed.

Australiens hjerte er rødt af Anne Kvist Kjær

Bogen ‘Australiens hjerte er rødt’ er en fortryllende rejsefortælling, der tager læserne med på en episk tur gennem den australske outback. Hovedpersonerne er Ove og Anne, han på en BMV motorcykel med sidevogn og hun på en 250 cc Suzuki. Deres eventyrlige rejse kaster lys over Australien og ikke mindst outbackens utrolige landskab og de udfordringer, de møder undervejs.

Rejsen skildres med en følelse af frihed, når Ove og Anne kører ud på de Australske veje fra Perth i Western Australia, op langs vestkysten og gennem det endeløse røde hjerte af Australien. Turen tager dem hele vejen rundt og turen slutter hvor den startede, i Perth.

Beskrivelsen af deres motorcykelrejse, der slynger sig gennem ørkenlandskaber og udfordrende terræn, fanger læsernes fantasi og skaber et intenst billede af de strabadser og ikke mindst de fantastiske oplevelser de står over for.

Et højdepunkt i historien er deres besøg i den engang blomstrende asbestmineby Wittenoom. Skildringen af den forladte by, nu tæt på glemsel, bringer en følelse af nostalgi og desolation frem. Broome, kendt for sine smukke strande og farverige perlefiskerihistorie, tilføjer en kontrast til den barske ørken. Kunnunurra og Wyndham fremmaner billeder af livet i de fjerne hjørner af Australien, og læserne kan næsten føle varmen og isolationen.

Turen ad Tanami Track til Alice Springs er et af højdepunkterne, hvor læserne føler sig næsten medrejsende. Vejen udfordrer Ove og Anne på utallige måder, men det er netop disse udfordringer, der styrker deres forhold og skaber et dybere bånd mellem dem. Beskrivelsen af Fitzroy Crossing tilføjer en autentisk dimension til fortællingen og viser den rige kultur og historie i området.

Samlet set er ‘Australiens hjerte er rødt’ en dybt rørende og visuelt imponerende bog, der tager læserne med på en udfordrende og eventyrlig rejse gennem det smukke, men nådesløse australske landskab. Gennem Ove og Annes øjne oplever læserne ikke kun de fysiske strabadser, men også den indre transformation og åndelige opdagelse, der kommer med en sådan enestående rejse. En læseoplevelse, der efterlader et dybt indtryk af Australiens uendelige skønhed og utrolige mangfoldighed.

Familie på farten – med farmor i Australien af Helge Rude Kristensen

Bogen “Familie på farten – med farmor i Australien” er en inspirerende og hjertevarmende rejsefortælling, der tager læserne med på en uforglemmelig 100-dages eventyrsrejse gennem det betagende australske landskab. Hovedpersonernes beslutning om at sende deres egen Toyota Landcruiser med container til Australien og kombinere den med en lejet 4-hjulstrækker, viser en utrolig hengivenhed til rejsen og ønsket om at skabe dyrebare minder.

De er, Helge og Annegrethe, deres 3 voksne sønner og farmor på 91.

Rejsen starter med en følelse af frihed og spænding, når familien tager fat på deres rejse til det vilde Cape York. Hver drejning af siderne afslører nye eventyr, som de bevæger sig gennem det centrale Queensland, inden de når Birdsville og Alice Springs. Den nøje beskrevne rejse til Uluru giver læserne en følelse af at være der selv, opleve den spirituelle betydning af dette ikoniske landemærke.

En af bogens styrker er dens evne til at fange essensen af det australske landskab, kulturen og mangfoldigheden. Turen fører dem dybt ind i Arnhem Land og gennem The Kimberleys, med de majestætiske klippeformationer og skjulte skatte, til Derby og Broome, og læserne bliver taget på en rejse gennem storslåede landskaber og eksotiske steder.

Beskrivelsen af den maleriske køretur langs vestkysten til Perth er fyldt med billeder af turkist hav, hvide strande og spændende steder undervejs. Familien på farten oplever ikke kun den fysiske rejses udfordringer og belønninger, men også det dybe bånd, der opstår, når man deler sådanne enestående oplevelser mellem 3 generationer.

Gennem hele bogen skinner familiebåndene og de nære relationer igennem, mens de navigerer gennem de forskellige terræner og kulturer. “Familie på farten – med farmor i Australien” er mere end blot en rejsefortælling; det er en hyldest til eventyrets ånd, til kærligheden til at rejse, at opleve og til hinanden. Denne bog opmuntrer læserne til at drømme stort og tage springet ud i det ukendte for at skabe minder, der varer livet ud. En varm og livlig fortælling, der vil inspirere rejselystne sjæle til at opdage Australiens skatte og skabe deres egne unikke eventyr.

Alle veje fører videre, ingen af dem fører hjem

De tre bøger, “5 sorte høns” af Nevil Shute, “Australiens hjerte er rødt” og “Familie på farten – med farmor i Australien,” tilbyder hver især en unik indgangsvinkel til at opdage Australien gennem dens smukke natur og eventyrlige rejsemuligheder. De forskellige handlinger og perspektiver kan inspirere rejselystne sjæle til at udforske den betagende australske outback og opleve eventyret på egen krop.

I “5 sorte høns” bliver læserne introduceret til forskellige byer og steder i Australien gennem hovedpersonernes rejse. Denne bog kan inspirere rejsende til at følge i deres fodspor, besøge de samme steder og opleve den unikke charme og historie, som hver by har at tilbyde.

“Australiens hjerte er rødt” tager læserne med på en intens motorcykelrejse gennem landets hjerte. Bogens beskrivelse af landskabet og de udfordringer, hovedpersonerne står over for, kan motivere eventyrlystne rejsende til at tage på en lignende selvstændig rejse på to hjul. Denne bog illustrerer vigtigheden af at bryde grænser, overvinde forhindringer og opleve Australien på en unik måde.

“Familie på farten – med farmor i Australien” fremhæver styrken i familiebånd og skaber minder sammen. Dette eventyr inspirerer til at tage på en familieeventyrrejse gennem Australien, hvor man ikke kun oplever naturens skønhed, men også styrker relationer og skaber minder, der varer hele livet.

Samlet set illustrerer disse bøger, hvordan Australiens rige landskab, kultur og historie kan fungere som det perfekte kulisse for eventyr og opdagelse. Uanset om det er solo, med en partner eller som en familie, vil læserne finde inspiration til at udforske den australske outback, skabe minder og opleve den uendelige skønhed og mangfoldighed, som landet har at tilbyde.

Læs eller lyt

Alle ovenstående titler kan lånes på biblioteket og høres som lydbøger på f.eks eReolen.

Frank Andersen

Mere end 29 rejser til Australien siden 1989 Forfatter til "Bilkøb i Australien", "Working Holiday i Australien" og romanen "Under Sydkorset: Emilys Perspektiv". Kørt over 75.000 km. i Australien i bil. Freelance rejseleder på rundrejser i Australien og certificeret "Aussie Specialist" gennem Tourism Australia.

Skriv et svar eller en kommentar

Instagram
RSS
Follow by Email