Rejsen Rundt

Om at rejse uden bil

Har du ikke et kørekort, eller ønsker du at rejse på en anden måde end i egen eller lejet bil? Selvfølgelig kan man rejse i Australien uden at købe eller leje en bil, og dette kan have sine fordele og ulemper.

+ Fordelene kunne være at man sparer tid på at købe og sælge bil, man behøver ikke sætte sig ind i forhold omkring registrering, forsikring og road service.

Ulemperne kunne være at man ikke ‘bare’ kan lave en afstikker eller stoppe lige hvor man har lyst.

Med bus rundt i Australien

Bus-pas
+ Fordele. Idet mange af busserne kører om natten ser mange det som en fordel at man sparer penge på en del overnatninger. Rejser man med bus møder man også mange andre rejsende som man kan udveksle erfaringer med og evt. deltage i ture med.
Ulemper. Personligt syntes jeg det er en klar ulempe at mange af busserne kører om natten, og dermed ser du ikke så meget af Australien når du bare kører gennem landet med lukkede øjne. Desuden ser man kun de steder bussen passerer igennem, dvs. der ikke er megen fleksibilitet i din rejse til at se andre steder.

Australien rundt med bus
Australien rundt med bus

Busselskaber

Tag toget

Det er muligt at tage toget rundt i Australien. Ikke en billig måde at rejse på, men bestemt en anderledes og spændende transport form. Der kører tog mellem Perth & Adelaide, Adelaide & Sydney, Adelaide til Darwin via Alice springs, Sydney til Cairns via Brisbane og Sydney til Melbourne. Desuden er der ruter ind i landet fra forskellige byer på østkysten.

Med toget kommer man igennem nærmest uspoleret landskab, og når man rejser i dagtid er her smuk natur og højt til himmelen.

Tog selskaber

Det Australske tog netværk
Det Australske tog netværk
Med tog gennem Australien
Med tog gennem Australien

Flyv rundt

Er tiden knap og pengene intet problem, eller vil du bare have en meget anderledes tur rundt i Australien? Det er muligt at chartre et privatfly med pilot i 1-2 uger og så blive fløjet rundt til de mest bemærkelsesværdige steder i Australien, ofte ufremkommelige eller steder det tager langt tid at komme til og fra. Her er muligheden for at campe i outbacken i en swag (sovepose) under åben himmel, kun beskyttet at flyets vinger.

Jeg har lavet en liste på Google Maps over Lufthavne,Flyvepladser og Landingsbaner i Australien.

Flyv rundt i Australien
Flyv rundt i Australien

Organiserede ture

Road2Adventure er en ombygget skolebus ‘A hostel on wheels’ med plads til 8 rejsende + chaufføren og en hjælper/guide. De planlægger ture mellem Perth & Adelaide og Perth & Pilbarra regionen. Læs mere om dem på deres hjemmeside og se billeder og videoer fra tidligere ture på deres Facebook og Instagram sider.

Road 2 Adventure, a Hostel on Wheels
Road 2 Adventure, a Hostel on Wheels

Share ride

Hvis nu det at rejse i bil alligevel tiltaler dig er der også mulighed for at finde nogen der har en bil og rejse sammen og dele udgifterne, også kaldet ‘Share Riding’. Måske du mangler et lift fra Brisbane til Sydney eller bare har behov for at rejse i et andet tempo.

Share Ride: Del din bil og dine udgifter
Share Ride: Del din bil og dine udgifter

Car Transfer

Har du god tid og har du ikke en fast plan for turen rundt i Australien kunne du også prøve Car Transfer, re-lokation af biler. Det kan f.eks. være en personbil der skal fra Brisbane til Sydney eller Sydney til Melbourne. Det kunne også være en auto camper der skal fra Cairns til Sydney eller en bil fra et mineselskab der skal fra Brisbane til Broome. Bilerne flytter man omkostningsfrit, eksl. brændstof, og der er sat et antal dage af til transporten. Nogle gange er der tale om “rå transport” og andre gange er der lagt et par dages elastik ind, så man også har mulighed for at opleve lidt undervejs, gøre et ekstra stop eller lave en lille afstikker fra ruten. Der skal typisk stilles en sikkerhed på 1.500 til 2.000 dollars som du får retur når bilen er leveret. (Pengene reserveres på dit kreditkort, og frigives igen når turen er ovre).

Flytning af biler og autocampere i Australien
Flytning af biler og autocampere i Australien

Frank Andersen

Mere end 29 rejser til Australien siden 1989 Forfatter til "Bilkøb i Australien", "Working Holiday i Australien" og romanen "Under Sydkorset: Emilys Perspektiv". Kørt over 75.000 km. i Australien i bil. Freelance rejseleder på rundrejser i Australien og certificeret "Aussie Specialist" gennem Tourism Australia.

Skriv et svar eller en kommentar

Instagram
RSS
Follow by Email