AktueltByvandringerRejsen Rundt

Featherdale Wildlife Park i Sydney.

Hvis du gerne vil helt tæt på mange af Australiens forunderlige dyr, giver et besøg i dyreparken Featherdale Wildlife Park i Sydneys Western Suburbs dig rig mulighed for denne oplevelse.

Kom tæt på dyrene

I Featherdale kommer du helt tæt på dyrene. I mange tilfælde går du blandt dem og ved indgangen får du udleveret et bæger med foder så du kan håndfodre de små wallabies. Dyreparken er ikke stor hvilket dermed gør den mere overskuelig og ved alle bure og indhegninger er der sat skilte op med forklarende tekst, om levesteder og udbredelse.

Få taget dit billede med en koala

Haven rummer rigtig mange koalaer. Mange af dem er indleveret, f.eks i forbindelse med brande, og venter blot på at samle kræfter nok til at blive sat fri igen. Andre er fastboende og blandt de fastboende koalaer er der en håndfuld linselus som på skift lader sig fotografere med parkens besøgende. Dette er naturligvis ikke gratis, men pengene går til havens drift og dermed et prisværdigt formål.

En mangfoldighed af fugle

Parken rummer også et repræsentativt udvalg af Australiens mange fugle. Her kan du bla. møde de små gæs fra Cape Barren og 2 af Australiens strudsearter, emuen og cassowaryen. Her er også et flot udvalg af kakaduer og undulater og haven tiltrækker ligeledes et væld af de lokale omkringboende fugle.

Wombat og Echidna

Er du heldig træffer du også 2 af havens mere sky beboere. De er nattedyr, men kommer fra tid til anden frem fra deres skjul for at hilse på de besøgende. Wombatten som er et hulegravende og planteædende pungdyr og det lille pungpindsvin Echidnaen. For begge arter gælder det sig at åbningen til pungen vender bagud så ikke den bliver fyldt med jord når den graver sin hule.

Slanger, edderkopper og reptiler

Måske du har en fobi for slanger og edderkopper, men her kan du komme helt tæt på uden at de kan gøre dig fortræd. Mange gange kan slangerne være svære at få øje på da de er godt camoufleret og de ligger for det meste også ganske stille.

Reptilerne er også godt repræsenteret fra de helt små skinks og Blue Tongue lizards til de væsentligt større goannaer, Thorny Devils og Frilled Necked lizards. Flotte er de og igen er de gode til at sidde stille og falde i med omgivelserne.

Det lille grønne pas

Ved indgangen til parken får du udleveret et lille grønt pas hvor der er plads til at stemple et udvalg af de forskellige dyr ind, efterhånden som du møder dem rundt omkring i parken. En fornøjelig aktivitet for både børn og voksne at få indsamlet alle stemplerne.

Café og picnic område.

Parken har en lille café hvor man kan købe kaffe, mad, is og forfriskninger. Der er ligeledes et picnic område hvor man kan spise sin medbragte mad. Der er også gode toilet faciliteter.

Hvor lang tid kan jeg bruge i parken?

Rejser du med børn kan du sagtens sætte en ½ dag af til besøget. Medbring madpakke og drikkevarer og nyd at børnene kan gå rundt på egen hånd og samle stempler til passet. Man kan sagtens nå at se de vigtigste dyr og områder på 1 times tid hvis dit besøg er i forbindelse med f.eks en udflugt til Blue Mountains, men kortere tid vil jeg absolut ikke anbefale.

Hvordan kommer jeg til Featherdale?

Du kan komme til Featherdale Wildlife Park med tog fra Sydney. Stå af på Doonside Station og gå resten af vejen.

Har du bil følger du vejen fra Sydney mod Penrith og drejer fra enten ved Blacktown eller Doonside frakørslen.

Der udbydes mange busture ud fra Sydney som inkluderer besøg i parken. Tjek dit hotel eller turistinformationen om tilgængelige ture og priser.

Adressen til parken er 217 Kildare Rd, Doonside NSW 2767. Se mere på parkens hjemmeside og på Google Maps.

Frank Andersen

Mere end 29 rejser til Australien siden 1989 Forfatter til "Bilkøb i Australien", "Working Holiday i Australien" og romanen "Under Sydkorset: Emilys Perspektiv". Kørt over 75.000 km. i Australien i bil. Freelance rejseleder på rundrejser i Australien og certificeret "Aussie Specialist" gennem Tourism Australia.

Skriv et svar eller en kommentar

Instagram
RSS
Follow by Email