AktueltBlogOm Australien

Lær Australiens sæsoner at kende

I Australien er sæsonerne omvendte af hvad de er i Danmark, så når Australierne pakker sig ind i vinterjakker, smider vi tøjet og går på stranden. Omvendt, ‘når det er koldt, og man må gå sig varm’ til Jul i Danmark, fejrer Australierne Julen på stranden.

Klimazoner og sæsoner i Australien

Sommer – December til Februar

Om sommeren varierer de gennemsnitlige daglige temperaturer fra omkring 20°C til 37°C i de større hovedstæder.

Efterår – Marts til Maj

Tingene begynder at køle lidt af om efteråret, hvor gennemsnitstemperaturen falder til mellem 17°C og 35°C.

Vinter – Juni til August

Vintermånederne ser gennemsnitstemperaturer, der spænder fra 11°C i syd til 30°C i nord.

Forår – September til November

Foråret kan prale af gennemsnitlige daglige temperaturer fra henholdsvis 17°C og 35°C, fra henholdsvis syd til nord.

Det kan du foretage dig i den Australske sommer

Med et endeløst udvalg af pragtfulde strande, mødet med frisk fisk, skaldyr og havliv om sommeren, vil det ikke tage lang tid at forstå, hvorfor Australiere har sådan en stor glæde over havet.

Sommeren i Australien falder mellem December og Februar og er berømt for solrige dage med høje temperaturer. Det er den våde sæson i det tropiske nord (November til April), som er præget af monsunregn og høj luftfugtighed. Mange turistaktiviteter er lukket for sæsonen, ligesom nogle nationalparker (såsom Kakadu, Litchfield og Nitmiluk) er lukket på grund af oversvømmelser. Samme periode er også den officielle cyklonsæson for områder omkring Cairns og Whitsundays i det nordlige Queensland, selvom storme også kan forekomme uden for denne periode. Det er sæson for brandmænd (marine stingers) på Great Barrier Reef, hvilket betyder, at snorklere og dykkere bør bære helkropsvåddragter for sikker svømning. Dette gælder strækningen fra lige nord for K’gari (Fraser Island) og op nord for Cairns.

For den ideelle Australske sommer, tag til de sydlige dele af landet, hvor du vil finde varme og solrige dage, og nyde de utrolige oplevelser der tilbydes.

Det fantastiske vejr tilskynder en fast flok besøgende til landets mange smukke strande til at svømme, surfe eller bare slappe af. Hold julen som en ægte Australier – med BBQ på stranden – eller besøg Sydney og oplev det internationalt anerkendte nytårsfyrværkeri over Sydney Harbour. Det er et populært tidspunkt at rejse i Australien, både for Australske familier og internationale besøgende. Tjek hvornår skolerne holder ferie og husk at booke bil/camper, udflugter og overnatning i god tid for at undgå at der er udsolgt.

Frank Andersen

Mere end 29 rejser til Australien siden 1989 Forfatter til "Bilkøb i Australien", "Working Holiday i Australien" og romanen "Under Sydkorset: Emilys Perspektiv". Kørt over 75.000 km. i Australien i bil. Freelance rejseleder på rundrejser i Australien og certificeret "Aussie Specialist" gennem Tourism Australia.

Skriv et svar eller en kommentar

Instagram
RSS
Follow by Email