BlogOm AustralienRejsen Rundt

Budgetforslag for 4 personer i autocamper

Jeg er blevet kontaktet af en familie på 4 personer (2 voksne og 2 teenagere) som har bedt mig opstille et rejsebudget udfra ønsket om at køre i en lejet autocamper fra Cairns til Sydney. De har 7 uger til deres rådighed og vil gerne opleve østkystens seværdigheder i et roligt tempo. Der er afsat ekstra til alternative overnatninger og budgetteret for at forplejning er et mix af selv at lave mad og spise ude. Det har været en prioritet at flyrejsen frem og tilbage er så direkte som muligt. De står selv for at planlægge hvad de skal opleve på turen, men jeg har givet dem en liste over populære steder at besøge langs ruten.

Flybilletter

Prisen på flybilletterne vil variere afhængigt af afgangstidspunktet og sæson. For en familie på 4 personer kan man forvente at betale mellem 40.000-50.000 kr. for tur/retur billetter med kun en mellemlanding hver vej. Dette kan evt. gøres billigere ved at vælge billetter med flere mellemlandinger.

Søg f.eks. efter flybilletter på Momondo

Rejseforsikring

En rejseforsikring er vigtig, når man rejser til udlandet. For en 7-ugers rejse til Australien kan man forvente at betale mellem 4.000-6.000 kr. for en omfattende rejseforsikring. Det er værd at undersøge hvordan man er dækket med en årsrejseforsikring tegnet gennem dit forsikringsselskab. Læg især mærke til om skader på autocamperen er dækket og man derved kan undlade at tegne den ellers forholdsvis dyre tillægsforsikring hos udlejeren.

Rejseforsikring kan bla. købes gennem Gauda og Europæiske.

Autocamper leje og brændstof

Lejepriserne for en autocamper vil afhænge af sæson og typen af camper, men man kan forvente at betale mellem 25.000-40.000 kr. for 7 ugers leje. Brændstofomkostningerne vil afhænge af kørselsafstanden og de aktuelle priser på brændstof, men man bør afsætte ca. 10.000 kr. til brændstof for strækningen Cairns – Sydney (2.600 km plus det løse).

Campervans kan bla. lejes gennem Britz.

Overnatninger

Autocamperen giver mulighed for overnatninger på campingpladser, men man kan også vælge at overnatte et par nætter på hotel, motel eller Airbnb . Man skal forvente at betale mellem 15.000-25.000 kr. for overnatninger i løbet af de 7 uger.

Overnatninger kan bla. bookes hos BIG4 og Discovery Holiday Parks.

Forplejning

Madudgifter vil afhænge af hvorvidt man spiser ude eller laver mad i autocamperen. Man kan forvente at bruge mellem 20.000 og 30.000 kr. på mad og drikke i løbet af de 7 uger.

Forlystelser og entreer

Australien har mange spændende steder og forlystelser, som man kan besøge. Man kan forvente at betale mellem 10.000-15.000 kr. for entreer og forlystelser.

Uforudsete udgifter

Det er altid en god ide at have et beløb afsat til uforudsete udgifter. Man bør afsætte mindst 10.000 kr. til uforudsete udgifter.

Samlet budget

Udgift posterNedreØvre
Flybilletter40.000 kr.50.000 kr.
Rejseforsikring4.000 kr.6.000 kr.
Camper leje og brændstof35.000 kr.50.000 kr.
Overnatninger15.000 kr.25.000 kr.
Forplejning20.000 kr.30.000 kr.
Forlystelser & entreer10.000 kr.15.000 kr.
Uforudsete udgifter10.000 kr.20.000 kr.
Samlet budget135.000 kr.195.000 kr.

Bemærk, at priserne kan variere afhængigt af aktuelle valutakurser og inflation, valg af autocamper, sæsonen der rejses i og afrejsetidspunktet for priser på flybilletter. Det er også en god ide at tilføje en vis fleksibilitet, både i tidsplanen og i budgettet.

Afrunding

Ved at lægge et rimeligt budget hjemmefra og en plan for hvilke måltider man vil tilstræbe selv at lave, hvilke steder man vil besøge, antallet af andre overnatninger, m.m. er det muligt at holde sig inden for det budgetterede beløb uden at skulle begrænse sig selv. Skriver man dagligt sine udgifter ned er det lettere at holde styr på de aktuelle udgifter. Det vil ligeledes være en god idé at give hver af børnene ugentlige lommepenge som kan gå til de ting det er aftalt ikke er inkluderet i turen. Evt. Kan de ønske sig penge til turen ved forudgående fødselsdag og jul til at supplere lommepengene. Hermed giver man også børnene medindflydelse uden at skulle gå på kompromis med budgettet.

Kortlæg turen og tal om de oplevelser, I møder på Jeres rute, I kunne være interesserede i at besøge, så alle har været involveret i planlægningen og turen bliver en succes for alle. Det er minder I kan dele resten af livet. Skriv evt. dagbog på skift og brug den til at lave en fotobog når turen er overstået. En dejlig måde at se tilbage på turen og også lidt af en samtalestarter.

På denne tur vil der være mulighed for en del fridage hvor den bare står på swimmingpool, UNO eller slentren rundt i byen og suge indtryk til sig.

Frank Andersen

Mere end 29 rejser til Australien siden 1989 Forfatter til "Bilkøb i Australien", "Working Holiday i Australien" og romanen "Under Sydkorset: Emilys Perspektiv". Kørt over 75.000 km. i Australien i bil. Freelance rejseleder på rundrejser i Australien og certificeret "Aussie Specialist" gennem Tourism Australia.

One thought on “Budgetforslag for 4 personer i autocamper

  • Hej.

    Hvordan kan du få prise på autocamper så billigt.

    Besvar

Skriv et svar eller en kommentar

Instagram
RSS
Follow by Email