AktueltOm AustralienRejsen Rundt

Australiens 5 grænse hjørner

Australiens Red Centre er kendt for at være stort, med langt mellem byer og seværdigheder. Et ubarmhjertigt landskab uden noget så langt øjet rækker! Der er selvfølgelig de store turistmagneter Uluru, Kata Tjuta og Kings Canyon, men ellers er der langt mellem seværdighederne.
Australierne som er enormt kreative har så tilføjet nogle seværdigheder selv.
Kontinental Australien består af 5 stater og 2 territorier. Der er fem bemærkelsesværdige punkter, alle placeret hvor disse stater og territorier grænser op til hinanden. Disse “grænsehjørner” repræsenterer nogle af de mere hardcore australske sightseeing-udfordringer – som kræver det rigtige køtetøj, udstyr og den rigtige planlægning og tilgang til at nå disse punkter.
Oplevelsen er stor og giver dig ret til at prale, for det er ikke for alle at udforske disse steder.

Surveyor Generals Corner

South Australia / Western Australia / Northern Territory

Hvis du kigger på et kort over Australien, vil du antage, at den Vest Australske grænse er en lang lige linje, der strækker sig fra toppen af landet til bunden. Men når du ankommer til Surveyor Generals Corner, vil du indse, at det faktisk ikke er tilfældet. WEstern Australia grænsen har faktisk en 120 m østlig knæk, der går rundt om Northern Territory, før den møder South Australia.

Poeppel Corner

South Australia / Queensland / Northern Territory

Mødestedet for South Australia, Queensland og Northern Territory. Augustus Poeppel gennemførte en undersøgelse i 1880’erne for at finde dette punkt. Desværre tog han fejl, da hans målekæde var et par centimeter for lang. Det var så lige meget, for han fik stadig navnerettigheder til stedet, selv efter at markeringen blev flyttet til den rette lokation.

Haddon Corner

South Australia / Queensland

Det eneste grænsehjørne på vores liste med kun to stater. Haddon Corner markerer det nordøstlige hjørne af South Australia og skærer et dybt snit ind i Queensland. Haddon Corner er som sådan ikke et punkt hvor grænser mødes, men en markering af hjørnet mellem South Australia og Queensland.

Cameron Corner

South Australia / Queensland / New South Wales

Cameron Corner er måske det mest kendte og mest populære hjørne af vores fem, og er mødestedet for South Australia, Queensland og New South Wales. Denne markering findes i udkanten af Sturt National Park og har endda sin egen hjørnebutik på stedet, berømt for sin eklektiske samling af besøgendes hatte. Camero Corner er den eneste af de 5 punkter der ligger i umiddelbar nærhed af en by(?). Da Cameron Corner er rimelig let tilgængelig med bil og 4WD er punktet også det mest besøgte, og især Nytårsaften hvor der kan fejres Nytår i 3 forskellige stater.

MacCabe Corner

South Australia / Victoria / New South Wales

Markeringen af vores sidste og lidt mærkelige hjørne sidder ikke, hvor det i virkeligheden burde sidde. Dette er på grund af en grænsekonflikt mellem NSW og Victoria, som endte i, at Victoria strakte sig 3,6 km længere mod øst end NSW. Det sande grænsehjørne ligger også midt i Murray-floden, 100 m fra markøren.

4 sjove australske grænsefakta

  • South Australias østlige grænse skulle følge den 141. længdegrad, men de første landmålere målte forkert! En 70 år lang grænsekonflikt fulgte, og til sidst resulterede det i MacCabe Corners mærkelige udseende, hvor Victoria brugte den originale forkerte beregning, og NSW brugte den nye og korrekte.
  • På grund af tidsforskellene mellem staterne, finder nytårsaften sted på tre forskellige tidspunkter ved henholdsvis Poeppel Corner, Cameron Corner og Surveyor Generals Corner, afhængigt af hvilken side af markørstolpen du står på.
  • Mens du hypotetisk kunne besøge alle fem hjørner uden at forlade South Australia, er det kun de to, Poeppel og Cameron, der giver adgang til køretøjer fra South Australias side af grænsen.
  • New South Wales som er Australiens fjerdestørste stat, har langt den længste grænse, næsten 40 % længere end den næstlængste som er Queenslands.

Frank Andersen

Mere end 29 rejser til Australien siden 1989 Forfatter til "Bilkøb i Australien", "Working Holiday i Australien" og romanen "Under Sydkorset: Emilys Perspektiv". Kørt over 75.000 km. i Australien i bil. Freelance rejseleder på rundrejser i Australien og certificeret "Aussie Specialist" gennem Tourism Australia.

Skriv et svar eller en kommentar

Instagram
RSS
Follow by Email