Rejsen Rundt

Logbog

Det er en god idé at føre logbog over sin bil. Den kan være til god nytte både for dig selv, men også for køber. Den er et bevis for hvor langt bilen i virkeligheden kører på en liter brændstof og omkostninger hertil. Den er også et vidnesbyrd for i hvilket omfang du har passet og serviceret bilen i den tid du har rejst rundt i den.

Kilometer regnskab

En logbog behøver ikke være kompliceret. Jeg vil anbefale at bruge en lille notesblok som du har liggende i handskerummet sammen med et skriveredskab. Hver gang du tanker bilen skriver du sted, dato, antal liter, pris pr. liter og kilometer stand. Så er det let at udregne hvor langt du gennemsnitligt har kørt på en liter brændstof, og sammenligne forbruget mellem by kørsel og langturs kørsel. Gem evt. kvitteringer for alle tankninger (i handskerummet) eller tag billede af dem på din mobiltelefon.

Før en udførlig log over din bilrejse
Før en udførlig log over din bilrejse

Generel vedligehold og servicering

Skriv ligeledes ned hver gang du topper op med motor olie (ældre biler bruger olie!) og efterfylder diverse andre væsker på bilen. Skriv alle reparationer og service eftersyn ned og gem kvitteringer for disse.

Gør det til en vane når der tankes, at tjekke dæktrykket, vaske ruderne, efterfylde vand på vandflasker og tømme diverse affald over i en rigtig affalds spand.

Når man rejser rundt i bil i Australien tilbagelægger man ofte flere kilometer på kortere tid end man ville gøre hjemme. Jeg vil klart anbefale at få et værksted til at servicere bilen før man begiver sig ud på de længere ture som f.eks. Perth til Adelaide, Perth til Darwin, Darwin til Adelaide eller Darwin til Cairns (østkysten). Så længe du befinder der på strækninger langs kysten fra Cairns hele vejen ned til Melbourne og op til Adelaide, er der masser af service stationer og værksteder, og har du tegnet Road Service skal du heller ikke vente længe på at få hjælp, skulle det blive nødvendigt. Har du derimod en defekt vandpumpe eller en knækket kilerem et sted uden for lands lov og ret, er hjælpen ikke lige rundt om hjørnet. Omkostningen til gennemgang og servicering af bilen er givet godt ud, og kan spare dig for en masse ærgrelser.

Det er vigtigt at køre med korrekt dæktryk
Det er vigtigt at køre med korrekt dæktryk

Jeg har selv haft en fast rutine med at tjekke bilen hver morgen inden vi startede ud på en længere tur. Så ved du at alt er som det skal være, og dermed forebygger du og minimerer risiko for et haveri som både kan være dyrt, besværligt og tidskrævende. En lille ting som at sikre sig at der er korrekt dæktryk i reservehjulet kan spare dig for ærgrelsen over at skulle skifte et punkteret hjul ud med et fladt!

Den dag du skal sælge din bil er det rart at kunne fremvise en ærlig dokumentation for at bilen er blevet passet godt på og hvad det i bund og grund koster at rejse rundt med bil i Australien.

Frank Andersen

Mere end 29 rejser til Australien siden 1989 Forfatter til "Bilkøb i Australien", "Working Holiday i Australien" og romanen "Under Sydkorset: Emilys Perspektiv". Kørt over 75.000 km. i Australien i bil. Freelance rejseleder på rundrejser i Australien og certificeret "Aussie Specialist" gennem Tourism Australia.

Skriv et svar eller en kommentar

Instagram
RSS
Follow by Email