Working Holiday

RSA, RCG & White Card, hvad er det?

Når du rejser til Australien på et Working Holiday visum, er det vigtigt at være opmærksom på de obligatoriske træningskrav der findes i forbindelse med ansættelse og visse sektorer. Dette omfatter bl.a. Responsible Service of Alcohol (RSA), Responsible Conduct of Gambling (RCG) og White Card certificeringer. I denne guide præsenterer vi en liste over officielle links til RSA, RSG og White Card-træning i forskellige stater og territorier i Australien, så du er godt forberedt, når du søger arbejde i brancher der kræver en eller flere af ovenstående certificeringer for ansættelse. RSA og RCG kræves oftest sammen da flere steder udbyder spil i form af spilleautomater og live betting.

RSA (Responsible Service of Alcohol)

RSA-kurset fokuserer på at lære deltagerne de nødvendige færdigheder og viden til at kunne servere alkohol på en ansvarlig måde. Kurset dækker emner som alkoholrelaterede lovgivninger, ansvarlig salg og service af alkohol, forståelse af beruselsestegn og hvordan man håndterer vanskelige situationer i forbindelse med alkoholservering. RSA-certificering er nødvendig for personer, der ønsker at arbejde i barer, restauranter, klubber, pubber eller andre steder, hvor alkohol serveres.

RCG (Responsible Conduct of Gambling)

RCG-kurset fokuserer på at give deltagerne de nødvendige færdigheder og viden til at kunne håndtere spilaktiviteter på en ansvarlig måde. Kurset dækker emner som spilrelaterede love og bestemmelser, identifikation af problemspil, strategier til at hjælpe problemgamblere og hvordan man skaber et trygt og ansvarligt spilmiljø. RCG-certificering er påkrævet for personer, der ønsker at arbejde inden for spil- og spilleindustrien, herunder kasinoer, spillehaller og væddemålssteder.

White Card (Construction Induction)

White Card-kurset, også kendt som Construction Induction-kurset, fokuserer på at give deltagerne de grundlæggende sikkerhedsfærdigheder og viden, der er nødvendige for at arbejde sikkert på byggepladser. Kurset dækker emner som arbejdsmiljø, identifikation af farer, sikkerhedsprocedurer, ansvar og pligter samt forebyggelse af ulykker og skader. White Card-certificering er påkrævet for personer, der ønsker at arbejde inden for bygge- og anlægsbranchen.

Baggrund

Certificeringerne RSA, RCG og White Card er obligatoriske i visse brancher i Australien for at sikre sikkerhed, overholdelse af love og regulativer samt for at beskytte både ansatte og kunder. RSA certificering er nødvendig for at sikre ansvarlig alkoholservering og reducere risikoen for alkoholrelaterede problemer. RCG certificering er vigtig for at sikre ansvarlig håndtering af spilaktiviteter og beskytte sårbare spillere. White Card certificering er afgørende for at sikre, at alle arbejdstagere på byggepladser har den grundlæggende viden om sikkerhed og kan bidrage til at skabe et sikkert arbejdsmiljø.

Ved at opnå disse certificeringer viser man, at man er opmærksom på sin rolle i at sikre ansvarlig adfærd og overholdelse af sikkerhedsstandarder inden for specifikke brancher. Arbejdsgivere i relevante sektorer kræver ofte disse certifikater som en forudsætning for ansættelse for at sikre, at deres medarbejdere har den nødvendige viden og færdigheder til at udføre deres job på en ansvarlig og sikker måde.

 • RSA-certificering er afgørende inden for serviceindustrien, hvor alkohol serveres. Det er vigtigt at forstå lovgivningen og have evnen til at håndtere alkoholrelaterede situationer, herunder at kunne identificere beruselsestegn og afvise servering til mindreårige eller allerede berusede personer.
 • RCG certificering er vigtig i spil- og spillebranchen for at sikre, at medarbejdere kan identificere ludomaner og håndtere spilaktiviteter på en ansvarlig måde.
 • White Card certificering er uundværlig inden for bygge- og anlægsbranchen for at sikre, at alle arbejdere har den nødvendige viden om arbejdsmiljø og sikkerhedsprocedurer. Det er afgørende for at skabe et sikkert arbejdsmiljø og minimere risikoen for arbejdsulykker og skader.

Uanset hvilken branche du ønsker at arbejde i under dit ophold i Australien, er det vigtigt at være opmærksom på de specifikke certificeringskrav og træningsmuligheder. Ved at investere tid og ressourcer i at opnå disse certifikater forbereder du dig selv til en succesfuld ansættelse og demonstrerer dit engagement i at arbejde inden for branchen på en ansvarlig og sikker måde.

Sørg for at besøge de officielle links i nedenstående liste for at finde yderligere oplysninger om træningsmuligheder, krav og tilmeldingsprocedurer i de forskellige stater og territorier. Gennemførelsen af RSA, RCG og White Card-kurserne vil ikke kun styrke dine beskæftigelsesmuligheder, men også give dig den nødvendige viden og tillid til at håndtere arbejdsopgaverne på en professionel og ansvarlig måde.

Links til information om kursus og kursusudbydere

Nedenfor finder du relevante links til hver af de 3 kurser. I nogle stater/Territorier kan kurset tages online. Andre steder skal det tages som klasseundervisning, typisk 1 dag per kursus.

 1. New South Wales (NSW):
 2. Victoria (VIC):
 3. Queensland (QLD):
 4. Western Australia (WA):
 5. South Australia (SA):
 6. Australian Capital Territory (ACT):
 7. Northern Territory (NT):

Bemærk, at visse kurser og krav kan variere fra stat til stat. Det anbefales at besøge de respektive links for at få de mest opdaterede oplysninger om RSA, RCG og White Card certificeringer i hver stat/territorie.

Sanktioner

Hvis en ansat overtræder regler og love, der er omfattet af certificeringerne som RSA, RCG og White Card, kan arbejdsgiveren stå over for forskellige konsekvenser og risici afhængigt af omstændighederne og den specifikke overtrædelse. Nogle af de potentielle risici og konsekvenser for en arbejdsgiver kan omfatte:

 1. Retlige sanktioner: Arbejdsgiveren kan blive retligt ansvarlig for overtrædelser begået af deres ansatte. Dette kan resultere i bøder, sanktioner eller andre retlige konsekvenser i henhold til gældende love og regler.
 2. Omdømmetab: Hvis en ansat begår alvorlige overtrædelser eller lovbrud, kan det have negativ indvirkning på arbejdsgiverens omdømme og tillid i branchen og hos kunder. Dette kan føre til tab af forretning, dårlig PR og vanskeligheder med at tiltrække kvalificeret personale.
 3. Ansvar for skader eller ulykker: Hvis en ansat begår en overtrædelse, der fører til skader eller ulykker, kan arbejdsgiveren blive holdt ansvarlig for eventuelle skader, omkostninger eller erstatningskrav. Dette kan omfatte erstatning til skadede parter, medicinske omkostninger og tabt arbejdsfortjeneste.
 4. Juridiske konsekvenser ved manglende overholdelse: Hvis arbejdsgiveren ikke sikrer, at deres ansatte har de nødvendige certifikater og træning, kan de også være i strid med lovgivningen og blive pålagt retlige konsekvenser for manglende overholdelse af kravene.

Det er derfor afgørende for arbejdsgivere at sikre, at deres ansatte har de nødvendige certificeringer og træning og overholder gældende love og regler. Det indebærer at opretholde dokumentation og overvåge medarbejdernes overholdelse af reglerne for at minimere risikoen for overtrædelser og beskytte både medarbejdernes og virksomhedens interesser.

Konklusion

At have den nødvendige træning som RSA, RCG og White Card er afgørende, når du arbejder inden for visse sektorer i Australien eller deltager i aktiviteter, der kræver disse certifikater. Ved at kende de officielle links til træningsmuligheder i forskellige stater og territorier er du i stand til at sikre, at du opfylder de nødvendige krav, når du opholder dig i Australien. Sørg for at besøge de respektive links for at få de mest opdaterede oplysninger om træningstider, gebyrer og krav, så du kan være godt forberedt og efterleve de australske regler og forskrifter. Ved at være opmærksom på disse krav kan du nyde dit ophold i Australien og få mest muligt ud af din oplevelse for dig som har et Working Holiday visum, mens du også sikrer sikkerhed og overholdelse af de gældende love og bestemmelser.

Links

Frank Andersen

Mere end 29 rejser til Australien siden 1989 Forfatter til "Bilkøb i Australien", "Working Holiday i Australien" og romanen "Under Sydkorset: Emilys Perspektiv". Kørt over 75.000 km. i Australien i bil. Freelance rejseleder på rundrejser i Australien og certificeret "Aussie Specialist" gennem Tourism Australia.

Skriv et svar eller en kommentar

Instagram
RSS
Follow by Email