Køb af bilRegistrering af bilSalg af bil

Hvilken bilforsikring har jeg brug for?

Her er et hurtigt overblik over hvad de forskellige typer bilforsikringer dækker – og hvad de ikke dækker.
Hvilke forsikringer som er obligatoriske, og hvilke som er valgfri, kan være forvirrende. At vide, hvad du skal have, og hvad der ville være godt at have, kan tage lidt tid og kræfter at sætte sig ind i.

Her er et hurtigt kig på mulighederne.

Obligatorisk bilforsikring

“Green Slip”, ellers kendt som Compulsory Third Party Insurance (CTP), er en type forsikring, som du ifølge loven skal have i alle australiens stater for at kunne registrere din bil. I de fleste stater er den indeholdt i din bils registrerings afgift, men i NSW er ejeren forpligtet til at tegne en police (Green Slip) før indregistrering af køretøjet. Fordi CTP Green Slip er en obligatorisk forsikring, er folk ofte usikre på, hvad det præcist er de er dækket af under deres police.

Hvad er omfattet af CTP?

CTP Green Slip kompenserer personer der kommer til skade eller omkommer i en ulykke dit køretøj er indvolveret i. Faktisk betyder det, at hvis du (eller en anden person som er fører af dit køretøj) kommer ud for en ulykke, hvor nogen kommer til skade, beskytter din CTP Green Slip dig mod at blive økonomisk ansvarlig i eventuelle retssager eller erstatningskrav, der måtte opstå.

Hvad er ikke omfattet af CTP?

Uanset i hvilken stat din CTP Green Slip er udstedt i, dækker den aldrig skader på dit eget køretøj eller noget andet køretøj eller ejendom. Du er stadig ansvarlig for økonomiske skader, hvis du ikke har en ekstra bilforsikring, og derfor er det så vigtigt at overveje dine forsikringsbehov nøje, inden du køber bil.

Yderligere forsikringsmuligheder

Der er flere forskellige typer af  forsikringer tilgængelige, afhængigt af dine behov, men de 3 mest populære bilforsikringer er:

  • Third Party Fire and Theft Insurance (ikke at forveksle med den obligatoriske tredjepartsforsikring)
  • 3rd Paty Proporty Damage Insurance
  • Comprehensive Insurance (Kaskoforsikring)

Tredjeparts-, brand- og tyveriforsikring er en yderligere beskyttelse mod skader på dit køretøj som følge af en brand eller hvis dit køretøj bliver stjålet – den dækker også andres biler og ejendom, hvis du forårsager en ulykke.

Tredjeparts ejendomsskadeforsikring dækker dig for skader på en anden persons køretøj eller ejendom, hvor du er skyld i, men den dækker ikke din egen bil.

Comprehensive Insurance har et meget højere dækningsniveau (og af denne grund den mest populære, men også dyreste forsikring). Ikke alene er indehavere af en kaskoforsikring dækket mod skader på andres køretøjer eller ejendom, de nyder også beskyttelse af deres egen bil, uanset hvem der bærer skylden i tilfælde af en ulykke. Det giver forsikringstagere den ekstra fordel ved at få en aftalt markedsværdi udbetalt på deres køretøj, hvis det anses for at være en “totalskade”, og i mange tilfælde inkluderer det muligheder for lejebiler, der skal arrangeres, mens din egen bil er på værksted.

Download en skades rapport

Klik på dette link for at downloade en skades rapport i PDF format. Den er god at have ved hånden i tilfælde af en ulykke.

Vigtigt at vide hvordan du er dækket

Selvom du ved lov er forpligtet til at have en CTP Green Slip forsikring, før du registrerer dit køretøj, er det vigtigt, at du forstår præcis, hvad din bilforsikring dækker og ikke dækker.

For at sikre at din bil og du selv er beskyttet i den grad du ønsker det bør du altid tale med et forsikringsselskab om dine muligheder.

Forsikringsselskaber

Klik på dette link for en liste over nogle af de mange forsikringsselskaber som tilbyder bilforsikringer.

Læs også

Frank Andersen

Mere end 29 rejser til Australien siden 1989 Forfatter til "Bilkøb i Australien", "Working Holiday i Australien" og romanen "Under Sydkorset: Emilys Perspektiv". Kørt over 75.000 km. i Australien i bil. Freelance rejseleder på rundrejser i Australien og certificeret "Aussie Specialist" gennem Tourism Australia.

Skriv et svar eller en kommentar

Instagram
RSS
Follow by Email